IFK Göteborg överkört - föll med 1-7 i träningsmatch

PORTIMAO/STOCKHOLM. IFK Göteborg åkte på en tung förlust mot Mafra.
Ett rejält reservbetonat Blåvitt föll till slut med hela 1-7 i Portugal.

Ett rejält skadedrabbat och reservbetonat IFK Göteborg träningsspelade under måndagskvällen mot CD Mafra, till vardags i den portugisiska andradivisionen, och ställde upp med ett ungt lag, däribland med spelare från samarbetsklubben Västra Frölunda IF.

Då tog det bara 15 sekunder, sedan hade Mafra kommit fram till ett kalasläge framför mål. Elis Bishesari, som tidigare har imponerat under den blåvita försäsongen, svarade i sin tur för en vass benparad, men det första baklängesmålet för IFK skulle komma kort efter det.

I den tredje minuten tog sig Mafras Falé fram längs högerkanten och slog en lång boll mot den bortre stolpen som seglade över Bishesari in i mål. Tre minuter senare kunde Rodrigo Matos stöta in 2-0 till portugiserna mitt framför mål.

Mafra var i stora perioder spelförande under matchen, medan Blåvitt fick fokusera på sitt defensiva arbete. Efter 23 minuter stod Bishesari för ett kostsamt misstag när målvakten drällde med bollen och Rodrigo Matos kunde knycka bollen och placera in 3-0.

IFK Göteborgs första riktiga målchans kom i minut 37 när Vilmer Tyrén nickade Lion Beqiris inspel rakt på målvakten. Bara sekunder efter kunde Mafra i stället göra 4-0 när Falé nickade in bollen i nät. Med fem minuter till pausvila kunde Matos även ta sig fram och göra sitt tredje mål till 5-0 för Mafra.

Blåvitt fick i sin tur fira fem minuter in i andra halvlek, då Tyrén blev framspelad i straffområdet och var klinisk till 1-5. Andra halvan av matchen var också jämnare än den första, men det skulle komma fler mål för det portugisiska lagets del.

IFK-målvakten Adam Benediktsson råkade i den 84:e minuten spela bollen till en motståndare i eget straffområde, vilket gjorde att Nibe därefter utökade till 6-1, och sedan satte även Lucas Gabriel 7-1.

Blåvitt åkte därmed i slutändan på en tung förlust i träningsmatchen.

IFK Göteborgs lag: Elis Bishesari - Rasmus Nåfors Dahlin, Ben Magnusson, Mohamad Al Jarah, Alai Ghasem - Jasin Hasani, William Sandford, Melvin Koliqi - Vilmer Tyrén, Linus Carlstrand, Lion Beqiri.

Publicerad 2024-02-05 kl 19:50