Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitts svar efter Hahns utspel: "Valt att inte ha en diskussion med honom"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Nyligen sa Warner Hahn att han ser ut att lämna IFK Göteborg vid årsskiftet. 
Nu ger klubben svar på uttalandet.
- Det får stå för honom, säger Mikael Stahre. 

Foto: Bildbyrån

Mikael Stahre och Warner Hahn.

Warner Hahn har varit given etta mellan IFK Göteborgs stolpar i år, fram till för några matcher sedan då man valde att byta målvakt till Pontus Dahlberg. I måndagens 1-0-seger mot AIK var den sistnämnde sjuk, varpå Hahn storspelade.

Efter vinsten mötte surinamesen media och berättade att han troligtvis kommer lämna Blåvitt efter säsongen - och därmed inte utnyttja den option om att förlänga sitt utgående kontrakt. Både spelaren själv och IFK Göteborg har tidigare varit öppna med att en dialog om förlängning har förts.

- Nu slutar det nog med att vi skakar hand. Jag går åt ett håll, klubben åt ett annat. Pontus (Dahlberg) och jag har kul på träningen ihop och skrattar mycket. Det är inga problem, sa Hahn till Sportbladet.

Annons

Utspelet har på sina håll kritiserats. Nu svarar Blåvitt-tränaren Mikael Stahre på uttalandet - och menar att man från klubbhåll inte haft några interna diskussioner med 30-åringen efter intervjun.

- Det får stå för honom. Vad vi har för inriktning och hur våra diskussioner med honom går, det håller vi för oss själva. Men om han har den uppfattningen, att mycket pekar på att han kommer lämna, då får det stå för honom, säger Stahre. 

Har du någon åsikt kring att han uttryckte sig så pass öppet?
- Vi har en mediaavdelning som sköter det. Jag kan ju också prata med spelare om sådana saker som har betydande karaktär, men nu har vi valt att inte ha någon diskussion med honom om det.

Huruvida man även från Blåvitts perspektiv har avslutat kontraktsförhandlingarna med Hahn, är Stahre förtegen om.

Annons

- Mig veterligen så är det en ganska bra bit till hans kontrakt går ut den 31 december, säger tränaren. 

Två matcher.
- Nej, i tid. Allt behöver ju inte var klart när den sista matchen har spelats.

Vill ni fortfarande förlänga med honom?
- Försök inte på några konstiga retoriska vägar. Du får nöja dig med mitt svar.

Mikael Stahre har tidigare varit öppen med att man valt att spela in Pontus Dahlberg ur ett framtidsperspektiv, då Hahns kontrakt löper ut. Till dagens match mot BK Häcken finns Dahlberg åter tillgänglig för spel, men det är inte säkert att han startar.

- I morgon (läs i dag) har det nog inte så stor betydelse. I och med att vi har haft och har avstängningar och sjukdomar, så kommer vi spela med laget som vi tror har bäst chans att vinna matchen.

- Sedan finns det alltid ett framtidstänk, så är det alltid som tränare. Man tänker både på den enskilda matchen och framtiden - det är alltid en parameter, säger Mikael Stahre.

Annons
Publicerad 2022-10-30 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto