Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför förlängde AIK med Silva - utan att berätta om det

Allsvenskan

Henrik Jurelius jobbar för fullt med AIK:s trupp till 2021.
En som, oväntat nog, har kontrakt med klubben då: Stefan Silva.
- Vi har upptäckt att det inte kommunicerats, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det kan hända mycket i AIK i vinter. Herrtruppen innehåller många spelare med kontrakt som går ut efter säsongen. Under torsdagen sa klubbdirektören Björn Wesström att truppen är "överdimensionerad" och att det finns en "kalibrering att göra där". 

- I olika skeden är det bra att ha olika kontraktssituationer och det är klart att om vi bara ser till det ekonomiska perspektivet så är det i det här läget ganska gynnsamt att ha många utgående avtal, för då kan vi själva välja vad vi erbjuder. Det hade varit värre för oss att sitta fast med samtliga spelare på avtal under 2021. Det kan jag konstatera, sa Wesström till Fotbollskanalen. 

Annons

Ansvarig för nästa års bygge är sportchefen Henrik Jurelius, som säger sig veta hur han vill agera.

- Jag har en ganska tydlig plan för hur vi går vidare, men sen är det många pusselbitar som vi behöver få på plats och få svar på innan vi kan sätta den planen, säger Jurelius. 

Vad är det för typ av svar?
- Ekonomin är en stor fråga inför nästa år. Vi behöver få lite svar där.

De spelare som sitter på utgående kontrakt är Budimir Janosevic, Panajotis Dimitriadis, Robert Lundström, Rasmus Lindkvist, Heradi Rashidi, Sebastian Larsson, Heradi Rashidi, Enoch Kofi Adu och Henok Goitom (som spelare). Forwarden Stefan Silva? Han har kontrakt över 2021, även om AIK inte kommunicerat det via sin hemsida som det var tänkt. Silvas ursprungliga avtal löpte ut i år, men det har förlängts.

- Vi har upptäckt en liten intern miss där, att det inte kommunicerats att hans kontrakt förlängdes över 2021 i samband med utlåningen till Turkiet 2019. Vi blev förvånade själva när frågan dök upp. Det är den mänskliga faktorn som ligger bakom det.

Annons

Hur stora förändringar kommer det bli i vinter?
- Jag kan säga så här: vi kommer inte kunna ha den truppbredd som vi avslutar året med.

Men vilka spelare som klubben kommer förlänga med vill Jurelius inte gå ut med.

- Det kommer vi kommunicera under slutet av säsongen. 

- Vi kommer ta de närmaste veckorna till den processen. Vi går in i ett landslagsuppehåll efter derbyt och då kan vi ta nästa steg i de frågorna.

Hur upplever du att spelarna hanterar situationen med den ekonomiska osäkerheten i och med corona och att besked kring framtiden kanske dröjer?
- Det är så klart inte optimalt för någon just nu. Jag har sagt inför gruppen: ”Min dörr är alltid öppen”. Och det finns ju många parter som man pratar med. Deras agenter som så klart frågar och jobbar på parallella spår. Det är en tuff situation för alla.

Annons

På målvaktssidan kan det ske förändringar till nästa år. Budimir Janosevic, som för närvarande är tränaren Bartosz Grzelaks förstaval, har ett kontrakt som går ut efter säsongen och unge Samuel Brolin kommer återvända från sitt lån hos superettan-klubben Akropolis. Danske Jakob Haugaard, som deklarerat att han inte vill vara reservmålvakt nästa år, har kontrakt över 2022.

- Vi har lyxen att ha tre väldigt duktiga målvakter och möjligheten att utvärdera situationen nu, säger Henrik Jurelius. 

- Samuel har gjort det väldigt bra i Akropolis och som det ser ut just nu kommer han starta upp nästa år i vår verksamhet. Han har ju kontrakt med oss.

Publicerad 2020-11-06 kl 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto