Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
15v

Hysén om kommande ödesmatchen: "Kanske klubbens viktigaste på många år"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Hammarby-Göteborg.

STOCKHOLM. Fyra poäng ner till kval.
Lördagens match mot Trelleborg blir otroligt viktig för IFK Göteborg.
- Kanske den viktigaste för klubben på många år, säger Tobias Hysén.

IFK Göteborg är pressat och har bara fyra poäng ner till BP på kvalplats. På lördag väntar Trelleborg på hemmaplan och den blir otroligt viktig.

- Vi har satt oss i en knivig situation. Vi kommer få jobba  stenhårt den här veckan för att plocka upp oss själva för matchen på lördag är kanske den viktigaste för klubben på många år och det är ingenting som någon ska lossas som något annat utan det ska vi använda för att verkligen förstå att vi måste upp igen. Vi kan inte sitta och älta de här tre matcherna som har varit nu. Vi har inte tid att tycka synd om oss själva, vi har inte tid att deppa och på något sätt gå ner oss ännu mer. Vi måste upp igen. Tillsammans med fansen, ledningen och spelarna måste alla förstå att på lördag så måste vi vara där igen, säger Tobias Hysén.

- Sedan efter det så har vi ett litet uppehåll och då kan vi sätta oss ner och andas ut lite eller dra åt snaran lite. Men jag hoppas verkligen att vi ska kunna mobilisera kraft och verkligen få en riktig jävla urladdning på hemmaplan på lördag.

Är det svårt att alla förväntar sig att ni ska besegra Trelleborg hemma samtidigt som ni har haft det tungt i många matcher i rad – det är mycket som är negativt?

- Ja det är det och det med all rätt. Det har inte varit så mycket positivt de senaste veckorna och vi ger ju ingen energi tillbaka till någon med prestationerna vilket gör att då får du stå där också och ta det. Men vi har inte tid att känna efter nu utan nu är det rehab i morgon och sedan rätt upp på det igen och in i skiten och bara borra ner huvudena och köra.

- Vi måste intala oss själva att vi ska göra den bästa jävla matchen för säsongen på lördag och se till att ro hem den trepoängaren, om det så är med 1-0 i 90:e, det skiter jag i egentligen, det är tre poäng som ska in på lördag och det finns inget annat för oss.

Vad sa ni omklädningsrummet efter matchen?
- Man får lura sig själv lite. Det är klart att det finns saker att titta på och ta lärdom av, men kanske inte just denna veckan. Det kan vi göra efter lördag då det är uppehåll. Nu är det fullt fokus på Trelleborg med förberedelser inför den matchen. Man ska inte grotta ner sig i det nu för vi har en otroligt viktig match på lördag och då är det bättre att bara få in positiv feedback, titta på vad vi har gjort bra i matcherna som vi har varit bra. Det finns ingen anledning att i denna veckan titta på massa saker som vi ska göra bättre. Utan så mycket positivt som det bara går, tycker jag i alla fall. Det är min erfarenhet när man är riktigt illa ute. 

Är självförtroendet bräckligt i gruppen?
- Ja det är klart att det är så. Det finns väl ingen i hela världen som kan förlora tre matcher i rad men ändå stå och tycka att man är jättebra. Det är några enstaka kanske som har den självbilden, men jag tror inte att vi är så många i vårt lag som går runt och tycker att vi är världsmästare nu. Men samtidigt måste vi lura oss själva att vi är det. Jag trycker på det igen. Lördag. Det ska bli mantrat. Det är lördag som gäller.

Publicerad 2018-10-02 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons