Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Strands ilska efter utvisningen - slog ner kamera

Allsvenskan

NORRKÖPING. Simon Strand slog ner en tv-kamera efter att ha blivit utvisad mot Peking.
Nu anmäls Elfsborgs stjärna för sitt agerande och riskerar därmed ytterligare avstängning.
- Matchdelegaten kommer göra en anmälan, säger huvuddomaren Kaspar Sjöberg till Fotbollskanalen.

9:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se TV4-Sporten med bilder från Norrköping-Elfsborg ovan.

Elfsborgs vänsterback Simon Strand spelade från start i guldjakten borta mot IFK Norrköping under söndagen. 28-åringen gjorde då sin 25:e allsvenska start för säsongen, men skulle inte få fullfölja matchen.

Redan efter en kvart fick Strand sitt första gula kort efter att ha rykt ihop med Peking-spelaren Dino Salihovic och gett motståndaren en eftersläng. Kort därpå var han nära att orsaka en straff när han knuffade till Jonathan Levi i eget straffområde, men domaren valde att fria.

Efter dryga halvtimmen drog Strand sedan på sig sin andra varning efter att ha dragit ner Abdulrazaq Ishaq ute vid sidlinjen och därmed fick han också syna det röda kortet.

ANNONS

- Huvuddomaren tog inte den. Linjedomaren hade tydligen stenkoll. Det var en kamp om bollen och vi rev och slet i varandra. Han valde att lägga sig ner. Jag tycker det är väldigt tidigt in i matchen för att ta ett rött kort, säger Strand.

- Man brukar kunna ta en eller två olika situationer där man får en tillsägelse eller något sånt. Han valde att ta andra gula kortet där och det tycker jag är lite dåligt. Men det är hans beslut och jag kan inte göra så mycket åt saken.

Om det första gula kortet säger Strand:

- Han slog till mig på munnen och efter det försökte jag få kontakt med honom. Jag vet inte om jag knäade till honom lite, men det var han som sprang fram i mitt ansikte sen. I en så här betydelsefull match tycker jag att domaren kunde tagit snacket istället, varför ska man börja dela ut gula kort så tidigt? Det känns så himla onödigt. Det är sådant som händer på planen, även domarna måste ju kunna kontrollera sådana situationer bara genom en tillsägelse.

ANNONS

På vägen ut mot omklädningsrummet efter att ha visats ut syntes sedan Strand slå ner en av tv-produktionens kameror för att demonstrera sitt missnöje.

- Jag vet inte vad som hände. Känslorna tog över.

Hur ser du på ditt agerande där?
- Dåligt.

Vad känner du just nu, när det blev en utvisning för dig och ni förlorade?
- Jag är arg och besviken, så klart.

Tidigare under säsongen inträffade en liknande situation i allsvenskan. Malmö FF:s Anders Christiansen blev då avstängd i en match efter att ha kastat iväg en stol i frustration efter MFF:s förlust mot Hammarby och anmälts för sitt agerande.

Huvuddomaren Kaspar Sjöberg bekräftar för Fotbollskanalen efter Norrköping-Elfsborg att Simon Strand kommer anmälas också.

- Matchdelegaten kommer göra en anmälan och den går till riksombudet (hos SvFF) som bestämmer om det ska gå vidare till disciplinnämnden, säger Sjöberg.

ANNONS

När Strand av TT får frågan om hur han känner för att han kan riskera ytterligare en matchs avstängning på grund av sitt agerande rörande tv-kameran svarar han:

- För vad?

När han sedan får saken förklarad för sig säger han bara: 

- Ah, okej.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin om risken för att Strand stängs av ytterligare:

- Det hoppas jag inte. Men vi får avvakta och se.

Hur ser du på hans agerande när han knuffar ner kameran?
- Jag har inte sett det, tyvärr.

Om de gula korten som Strand fick säger huvuddomaren Kaspar Sjöberg följande:

- Det första är för osportsligt uppträdande utanför spelet. Det andra gula kortet är det min assisterande domare som tar för en tröjdragning. Om inte han hade dragit i tröjan hade det varit ett så kallat lovande anfall för Norrköping, och därför tycker han att det ska vara ett gult kort.

ANNONS

Strand tycker att det hade kunnat räcka med en tillsägelse i någon av situationerna, som var tidigt in i matchen. Hur ser du på det?
- Det har jag väl egentligen ingen kommentar till. Det är ju rätt naturligt att en spelare som blivit utvisad inte tycker att det var det bästa beslutet av domaren.

Norrköping vann matchen med 3-2.

Publicerad 2021-10-31 kl 18:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto