Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Striden om Lagrells jobb - han är blytung favorit

Förra året avslöjade fotbollskanalen Karl-Erik Nilssons kandidatur om att efterträda Lars-Åke Lagrell. Nu är den förre elitdomaren favorit till förbundsjobbet.

I decempber 2010 kunde fotbollskanalen berätta om en maktkamp mellan två inflytelserika falanger inför valet av ny SvFF-ordförande, när Lars-Åke Lagrell avgår.

På ena sidan stod inflytelserika klubbledarna Bengt Madsen, med stark Malmöprägel, och förre Blåvitt-basen Gunnar Larsson. De lanserade Karl-Erik Nilsson som sin favorit till att ta över ordförandeklubban vid årsmötet i april.

Samtidigt backade andra krafter upp Lars-Christer Olsson, tidigare generaldirektör i Uefa och en av Lennart Johanssons närmaste män.

Nu tycks det som att "Nilsson-grupperingen" drar det längsta strået. Enligt uppgifter till Sportbladet har den tidgare allsvenske domaren ett brett stöd i landets olika distrikt med fem månader till valet. Drygt hälften ska redan ha "lovat" sin röst till honom vilket får Lennart Johansson att avmätt konstatera:

- Som jag bedömer det är det redan avgjort, säger han till tidningen.

- Jag vet att Kar-Erik Nilsson kommer få de flesta rösterna. Skånes dirstrik har redan ställt upp, delar av Örebro. Det är tillräckligt för att påverka många medan inte någon har ställt upp för Lars-Christer Olsson.

Publicerad 2011-11-03 kl 22:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons