TV: 0-2 blev 3-2 på åtta minuter - Djurgården med otrolig vändning mot MFF

STOCKHOLM. Malmö gick mot en tung 2-0-seger.
Då vände Djurgården till 3-2 - på åtta minuter.
- Otroligt skönt med vinst, säger Kalle Holmberg till Dplay.

Måndagskvällen på Tele2 Arena bjöd på drama. Malmö såg länge ut att gå mot en betryggande seger borta mot Djurgården, men så blev det inte.

Gästerna skapade tidigt en del farligheter. I den nionde minuterna brände Adi Nalic ett jätteläge inne i straffområdet efter pass av Sören Rieks. Två minuter senare var det ombytta roller, när Rieks blev framspelad i djupet av Nalic och sedan sköt på Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho, som sprang ut och gjorde sig stor.

Men i den 18:e minuten fick MFF hål på Vaiho. Jo Inge Berget spelade i sidled till Ola Toivonen, som drog till från en position några meter utanför straffområdeslinjen. Bollen letade sig läckert in i bortre krysset.

I paus stod det 1-0 och i inledningen av den andra halvleken tryckte Djurgården på för en kvittering. Men då rasslade det plötsligt till i nätet bakom Tommi Vaiho igen. I den 62:a minuten hittade Malmö runt på vänsterkanten, varpå ytterbacken Jonas Knudsen spelade snett inåt bakåt och fick se Ola Toivonen trycka in sitt andra mål för kvällen från nära håll. 2-0 till MFF - och en stor uppförsbacke för hemmalaget. Nyförvärvet från Melbourne har nu gjort sex mål och fem assist på 15 allsvenska framträdanden i år.

Djurgården lyckades reducera till 2-1 i den 81:a minuten. Fredrik Ulvestad nickade in en hörna. Minuten efter skapade hemmalaget ytterligare en hörna - och nätade igen. Bollen dök ner hos Kalle Holmberg, som dunkade in den i ena hörnet till 2-2.

Samme Holmberg tryckte in 3-2 i den 89:e minuten. Från nära håll dunkade han in ett inspel i nät - och fullbordade Djurgårdens otroliga vändning.

- När de får in tvåan är det klart a tt det är tufft, men vi är starka och trummar på och det är otroligt skönt med vinst, säger Kalle Holmberg till Dplay.

Trots förlusten har serieledaren MFF långt ner till andraplatsen. Gapet är åtta poäng stort, med sex matcher kvar att spela för Skåne-laget.

Djurgården har nu tre poäng upp till en Europa-plats.

Djurgårdens lag: Tommi Vaiho - Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Jesper Nyholm (Elliot Käck 64), Jonathan Augustinsson - Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad - Haris Radetinac (Mattias Mitku 79), Magnus Eriksson (Curtis Edwards 79), Jonathan Ring (Edward Chilufya 55) - Nicklas Bärkroth (Kalle Holmberg 64)

Malmös lag: Marko Johansson - Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen - Erdal Rakip, Anders Christiansen (Samuel Adrian 78) - Jo Inge Berget, Ola Toivonen, Sören Rieks (Isaac Kiese Thelin 84) - Adi Nalic (Amin Sarr 78)