Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ytter gick före Holmberg som forward: "Får väl ta ett snack med tränarna"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Kalle Holmberg hoppade in mot Malmö, och blev stor hjälte med två mål.
Men han är inte nöjd över att yttern Nicklas Bärkroth gick före som "nia" från start.
- Jag trodde att jag skulle få starta, säger forwarden till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

En start på tre kvalmatcher i Europa och en start på de sex senaste matcherna i allsvenskan. Kalle Holmberg har inte prioriterats av Djurgårdens tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf den senaste tiden. Mot Malmö under måndagen gick yttern Nicklas Bärkroth före som "nia" och Holmberg fick nöja sig med ett inhopp efter en dryg timmes speltid.

Han hann dock uträtta mycket på planen. Holmberg gjorde nämligen två mål när Djurgården vände 0-2-underläge till en 3-2-seger.

- Han är en målskytt, så det kommer vi ha stor nytta av. Är man en målskytt och gör mål så mår man bra. Även om man kan bidra med annat så är det så, säger tränaren Kim Bergstrand.

ANNONS

Nu står Holmberg på sex allsvenska mål i år. Senast han nätade i serien? Den 1 augusti.

- Det betyder så klart jättemycket, säger Holmberg själv.

- Det är klart att jag inte varit nöjd med att sitta vid sidan av nu mot slutet. Jag tycker att jag gjort en bra träningsvecka och jag trodde att jag skulle få starta, men det fick jag inte. Då gäller det att visa framfötterna när jag får spela och det tycker jag att jag gjorde.

Hur ser du på din säsong som helhet? 
- Det har varit lite upp och ner. Jag tycker att jag jobbat på ganska bra. Kanske borde jag ha gjort några mål till, men jag får se hur många jag slutar på nu efter att jag gjort två i den här matchen. 

- I början spelade jag ganska mycket och fick mycket förtroende. Jag tycker att det varit en godkänd säsong.

Han utvecklar:

- Det tar ett tag att jobba sig in i nya miljöer (Holmberg skrev på för Djurgården inför säsongen) så på det sättet tycker jag att jag gjort det ganska bra. Om jag får vara snäll mot mig själv.

ANNONS

Holmberg medger att han känner besvikelse över att just en ytter fick starta som ensam forward mot Malmö när han fanns att tillgå för tränarna. 

- Ja, absolut. Det måste jag vara ärlig och säga. Sen har jag inte pratat med tränarna nu, men vi får väl ta ett snack. De kanske ville ha lite snabbhet och han är lite snabbare än vad jag är, så det får jag väl köpa om de tänker så. Men det är klart att jag blev besviken, absolut.

Publicerad 2020-10-20 kl 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto