Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Någonting någonting Edens lustgård"

Hansson blogg

Okej, rubriken kom inte på plats, men den berättar väl ändå vad jag är ute efter; Eden Hazard. Detta energiknippe, fullproppad med så mycket talang, sa i dagarna att det är klart att han ska lämna Lille efter säsongen. Varken tidigare eller senare. Det ploppar upp lösa rykten om egentligen alla klubbar, det bläddras fram flera år gamla citat för att skapa en nyhet av att “jo, men han går nog dit eftersom han formulerade en mening på ett visst sätt om den klubben år 2007”. Ingen vet såklart var han kommer hamna, men han är kanske den som har det bästa utgångsläget av alla spelare på transfermarknaden nästa sommar; alla vill ha Hazard.

Han har tre småbröder, som alla tre såklart har blivit omnämnda som “bättre än sin storebror när han var i samma ålder”. Det brukar låta så, men så hamnar bröderna ändå på skrottippen i typ tredjeligan. Den näst äldsta brorsan heter Thorgan, vilket kan vara bland de fulaste namnen som människan någonsin har klurat ut. Tillhör Lens. Ämnet Thorgan Hazard kommer säkert dyka upp vid en senare tidpunkt i bloggen.

Så, hur kör vi? Vi kör på sannolikhet. Det räknas ut genom klubbarnas situationer och det konkreta som vi fått reda på om Hazard (kan sägas att han är en väldigt klok kille, levererar visa ord gång på gång). Jag skriver även upp vad som talar för att han ska välja den klubben, samt vad som talar mot. Observera att siffrorna är helt mina egna, helt ovetenskapliga och bygger på magkänsla. Jag kan dessutom ha missat någon klubb, men jag har trippelkollat och jag har väldigt svårt att se honom i typ Everton, Fiorentina eller Sevilla.

Annons

Real Madrid
Sannolikhet: 25%
För: Zidane som sportchef och Varanes succé. Samtidigt är Hazard som gjord för Reals elegans.
Mot: Real har inget jättebehov av offensiva mittfältare.

Arsenal
Sannolikhet: 12%
För: Hazard uttalade sig för ett par år sedan om att Arsenal är hans drömklubb. Wenger behöver en boost, både på och utanför planen.
Mot: Arsenal är inte Arsenalbra längre. Wenger kommer troligen inte spendera de summorna på en så pass jagad spelare.

Barcelona
Sannolikhet: 8%
För: David Villas ålder. Världens mest vinnande klubb.
Mot: Uttalade sig lite illa om Messi (kallade honom för en icke-elegant spelare), sånt gillas inte i Katalonien. Har de ett så pass stort intresse efter deras värvning av Sanchez?

Milan
Sannolikhet: 5%
För: Hazard förstår hur pass stora Milan är.
Mot: Milan spenderar inga enorma övergångssummor (exklusive Ibrahimovic, men det var en annan situation). Fungerar han verkligen optimalt i rollen bakom två anfallare?

Annons

Bayern München
Sannolikhet: 5%
För: Lite samma som med Milan, Bayern är en så pass stor klubb. Inte lika eleganta som Milan, men de kör med kantspelare på ett annat sätt än vad italienarna gör.
Mot: Är de tillräckligt stora? Bayern behöver troligen sälja en av Robben och Ribéry för att man ska kunna värva Hazard.

Inter
Sannolikhet: 10%
För: De har varit intresserade av honom tidigare, han var också intresserad men nobbade pga tränarsituationen.
Mot: Det är två sannolikhetsfaktorer som spelar in; både Hazard själv, men även vilken tränare som är i Inter nästa år. Moratti vill helst ha Guardiola, men kommer verkligen Guardiola lämna Barcelona redan i sommar? Mycket tveksamt.

Chelsea
Sannolikhet: 10%
För: Genomgår en väldigt konkret föryngringsprocess.Villas-Boas spelide är lik det Lille utövar.
Mot: Har redan Mata ute till vänster.

Annons

Man City
Sannolikhet: 10%
För: Verkar det här året ta klivet upp till det absoluta finrummet. Kan spendera mer pengar än någon annan klub.
Mot: Kan verkligen Hazard tänka sig att hoppa på Citys projekt, där han riskerar att bli lite av en periferispelare om han inte lyckas direkt?

PSG
Sannolikhet: 1%
För: Hazard gillar Frankrike, PSG har pengarna.
Mot: Har sagt att han absolut inte kan tänka sig PSG. Men folk kan ändra sig…

Liverpool
Sannolikhet: 1%
För: En klassisk klubb som har en uttalad målsättning om att värva ungt.
Mot: Dalglish vill sätta en brittisk prägel på truppen. Kommer troligen inte ha råd.

Man Utd
Sannolikhet: 2%
För: En av världens största klubbar. Sir Alex är fortfarande den med bäst koll på spelarmarknaden och får ofta det han vill ha.
Mot: Har redan fullproppat på kanterna med Nani, Young och Valencia.

Annons

Lille
Sannolikhet: 5%
För: Om han skulle ha en jobbig vår och känner att han inte blir erbjuden något intressant.
Mot: Egentligen allt annat.

Juventus
Sannolikhet: 4%
För: Hade passat perfekt i Contes lag. Är på väg uppåt.
Mot: Marotta har en förmåga att köpa lite fler men billigare, snarare än få men dyrare.

Övriga
Sannolikhet: 2%
För: Kanske typ Malaga kan hosta upp pengarna, eller om han tjatar sig till en flytt till typ Roma för att bli en ny galjonsfigur på samma sätt som Pastore i PSG.
Mot: Hazard vill framåt, inte ta ett steg i sidled i sin karriärsutveckling.

PS. Jag kommer dessvärre inte ha någon stenkoll på helgens ligamatcher, så såhär gör vi: Om ni ser en match, skriv om den i kommentarsfältet på den senaste posten så kanske den kommer med i min omgångssummering efter helgen. Tänk på att skriva med en någorlunda korrekt svenska. Ni har även möjlighet att nominera spelare till “Omgångens sämsta”, “Omgångens bästa” och “Omgångens elva”.

Annons

/J

Publicerad 2011-11-04 14:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto