Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omgång 15 - Nya serieledare

Sochaux – Montpellier 1-3
0-1 Giroud (49′)
1-1 Camara (84′)
1-2 Giroud (86′)
1-3 Giroud (88′)

“Vi, mästare? Om jag vore OM, Paris, Lille, Lyon eller Rennes så skulle jag stoppa upp en korv i min ***”.  Det var Montpelliers något färgstarka president Loulou Nicollin som yttrade de orden innan matchen. Vi väntar på att det ska komma ett fall för Montpellier, men det kommer ju aldrig. Är Montpellier en seriös utmanare till ligatiteln, eller åtminstone Champions League-platserna? Efter segern mot Sochaux gick man återigen upp i serieledning, och efter PSG:s förlust har man den platsen permanent.

ANNONS

Matchen då? Montpellier nådde inte upp till normala nivåer, men hade ändå ett grepp om matchen med undantag för en period efter ledningsmålet i andra halvlek. Giroud snodde 1-0 på mållinjen, men han blev förlåten när han sedan fruktansvärt elegant lobbsköt in 2-1 från 15-20 meter, och sedan även satte 3-1 med en lätt chipp på ett friläge. Sochaux? Nja. Väldigt medioker säsong. Vad har hänt med Marvin Martin?

Rennes – Evian 3-2
1-0 Féret (10′)
1-1 Barbosa (19′)
1-2 Wass (32′)
2-2 Hadji (77′)
3-2 Féret (87′, straff)
Rött kort Kana-Biyik (89′, Rennes)

En klart välförtjänt seger, även om det satt långt inne. När Féret på Messimanéer gick igenom hela Nancys försvar och satte 1-0 hade ett “normalt” lag kunnat stänga matchen – men inte Rennes. Man vet aldrig vad man får ut av det laget. Briljant anfallsspel som inte alltid ger utdelning, som i matchen mot Evian där man brände betydligt fler chanser än vad man får göra på den här nivån. En väldigt innehållsrik och underhållande match. Evians målvakt Laquait drog dessväre på sig en benfraktur.

ANNONS

Toulouse – Valenciennes 2-0
1-0 Machado (25′)
2-0 Devaux (63′)

Det var senast i mitten av september som Toulouse gjorde fler än ett mål i en match. Ändå är man kvar i toppen. Toulouse var som vanligt klockrena i defensiven, men hade för en gång skull även ett rätt hyggligt anfallsspel. Valenciennes spelar för att hänga kvar. Man kommer klara sig, varken mer eller mindre. Prestationerna från Isimat-Mirin och Cohade är det enda som Valenciennesfansen glädjs åt.

ASSE – Ajaccio 3-1
1-0 Gradel (7′)
2-0 Sinama-Pongolle (33′)
Rött kort N’Diaye (37′, Ajaccio)
2-1 Diawara (60′)
3-1 Nicolita (84′)

ASSE var totalt överlägsna i första halvlek. Gradel använde sitt skrev för att göra sitt första mål sedan flytten från Leeds och efter det var det en uppvisning i vackert anfallsspel. Bland annat drog Gradel till med en 50-meterskross ut mot högerkanten, en tokrusande Ebondo mötte med ett volleyinlägg som Sinama-Pongolle (även han på volley) tyvärr drog rakt på målvakten. Fruktansvärt vackert. Ajaccio hade sitt första organiserade anfall i den 36:e minuten – då bröt ASSE, kontrade och N’Diaye drog på sig ett rött kort när han var tvungen att stanna anfallet. ASSE ledde då med 2-0 och matchen var avgjord. Ajaccio gjorde en mindre kraftansamling och kom tillbaka på ett okej sätt i andra halvlek, men ASSE är både tre och fyra klasser bättre än Ajaccio.

ANNONS

Bordeaux – Caen 2-0
1-0 Gouffran (59′)
2-0 Modeste (79′)

Caen var helt jävla borta på det mentala planet. Det var inte alls det Caen vi har lärt känna den här säsongen. Bordeaux tog första hemmasegern för säsongen, men det ska mycket till för att jag återigen ska bli förtjust i Bordeauxs tränare Gillot som totalt verkar sakna självinsikt. Caensonen Gouffran gjorde återigen mål mot sin gamla klubb (det gjorde han även 2009, ett avgörande mål som betydde att Bordeaux vann ligan och Caen åkte ur. Gouffran grät då, den här gången jublade han), men det här var bara en “walk in the park”-seger som britterna kallar det. Nothin’ fancy.

Nancy – Dijon 1-2
0-1 Bauthéc (18′, straff)
1-1 Bakar (26′)
1-2 Sankharé (83′)

Nancy gick från att slå PSG borta, till att förlora mot Dijon hemma inom loppet av sex dagar. Varje match lever sitt liv. En helt okej match; Nancy höjde sig efter sitt mål, men det var Dijon som avslutade starkast. Nancy kändes hela tiden säkrare, men Dijon var tålmodiga och slet rätt bra i 90 minuter.

ANNONS

Lille – Brest 2-0
1-0 Payet (11′)
2-0 Sow (88′)

Brest var statister i första halvlek, totalt stumma och bolltittande. Lille tilläts träffa stolpar och burgavlar och grejer utan problem. Ett under att inte siffrorna var större i halvtid. Brest skapade ett par chanser matcher igenom och höjde sig i andra halvlek, men det var en klasskillnad. Bra för Lille att vinna komfortabelt och samtidigt vila ett par spelare.

Auxerre – Lyon 0-3
0-1 López (20′)
0-2 López (68′)
0-3 Bastos (88′)

Två saker var som vanligt: Auxerre förlorade och Lyon visade upp sitt extrema behov av att ha López och Bastos i startelvan. Auxerre har nu förlorat sex av de sju senaste matcherna, inte ens Alain Traorés vänsterfot kan rädda dem längre. Auxerre gjorde dock ingen dålig match mot Lyon och siffrorna är väldigt smickrande för bortalaget, men återigen: Lyon har klass och då vinner man. Auxerre har usel form och då får man inget gratis. Auxerre borde dock fått minst en straffspark.

ANNONS

Lorient – Nice 1-0
1-0 Mvuemba (63′, straff)

Nice, med tre avstängda startspelare, hade på förhand oddsen emot sig, och det rejält. Trots detta så har Nice spelat bättre än vad tabellpositionen (19) visar. Lorient är tvärtom, de ligger på övre halvan, men har egentligen inte nått upp till de spelmässiga förväntningarna. Den här matchen blev en replica av de två världarna. Nice hade spelet, Lorient hade turen. Marsiglia har två förluster av två möjliga som Nicetränare. Nice har haft “otur” hela säsongen, vad är det egentligen som ligger bakom detta?

Marseille -PSG 3-0
1-0 Rémy (9′)
2-0 Amalfitano (65′)
3-0 A.Ayew (83′)

Den här matchen går att dela in i fem delar:

Mellan avspark och 1-0: PSG har bollinnehav, men gör inget med det.
Mellan 1-0 och Rémys skada efter en dryg halvtimme: Marseille spelar riktigt bra.

ANNONS
Mellan Rémys skada och halvtid: Avslaget.
Mellan halvtid och 2-0: Så många fula dueller och verbala angrepp att jag tappade räkningen på hur många det egentligen var.
Mellan 2-0 och slutsignal: En transportsträcka.

Marseille var bra, men framförallt väldigt effektiva. PSG hade en enda målchans i hela matchen, då träffade visserligen Sissoko stolpen, men det var också allt. Inget flyt i anfallsspelet och i defensiven verkade man virrig. Pastore totalt värdelös och Gameiro skrek och sparkade när han blev utbytt (tillsammans med Pastore) efter en timmes spel. Kombouaré skrev nog på sin avskedsansökan självmant i och med det dubbelbytet, även om Pastore verkligen förtjänade att bli utbytt.

Omgångens sämsta: Pastore (PSG). 47 procent i passningsstatistiken, totalt osynlig förutom när han dribblade bort bollen och utbytt efter en timme. Är precis som hela PSG väldigt nonchalant och energilös.

ANNONS

Omgångens bästa: Giroud (Montpellier). Svårt att säga någon annan efter de tre målen.

Omgångens Kim: Källström. Såg återigen lite lätt sliten ut, men assisterade 3-0 målet. Helt okej insats.

Omgångens mål 1: Giroud 1-2 (Sochaux – Montpellier) (0.30 in i klippet)

Omgångens mål 2: Féret 1-0 (Rennes – Evian) (Första målet)

Omgångens elva

López (Lyon) – Giroud (Montpellier)
A.Ayew (OM) – Devaux (Toulouse) – Féret (Rennes) – Belhanda (Mont.)
Ghoulam (ASSE) – Poulard (Ajaccio) – Monzon (Nice) – Azpilicueta (OM)
Landreau (Lille)

(Jag vet att Monzon är ytterback, men jag hade svårt att hitta en fungerande elva…)

/J

Publicerad 2011-11-27 kl 23:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto