Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Omgång 16 - Giroud dominerar igen

Caen – Marseille 1-2

ANNONS
0-1 A.Ayew (21′)
1-1 Frau (23′, straff)
1-2 J.Ayew (52′)

Klasskillnad. Caen är på väg nedåt efter en fin start på säsongen medan Marseille verkligen har hittat tillbaka till fjolårsformen. Det var inget snack om saken, siffrorna borde ha blivit större till Marseilles fördel. Tyvärr blev både Gignac och Mbia skadade. Lillebror Jordan Ayew såg livlig ut i inhoppet mot PSG och fick göra mål mot Caen. Han han en uppåtgående formkurva på gång?

Ajaccio – Lille 2-3
1-0 Kinkela (2′)
1-1 Obraniak (11′)
1-2 Basa (15′)
2-2 Ilan (37′)
2-3 Hazard (80′, straff)

En underlig match. Som vanligt så vilade Garcia flertalet startspelare som Sow och Hazard, men trots stor dominans i första halvlek hade man bara oavgjort. Ajaccio gjorde inte på något sätt en dålig match (man blev återigen bestraffade av individuella misstag) utan höjde sig i andra halvlek när Lille såg frustrerade ut över den usla gräsplanen. Dock: de stora jättarna brukar ändå alltid vinna till slut, även om det blev onödigt spännande för Lillefansen. Joe Cole gjorde återigen en medelmåttlig insats. Slut på motivation nu när mediastormen har lagt sig?

ANNONS

Brest – ASSE 2-2
1-0 Roux (22′)
1-1 Aubameyang (23′)
2-1 Roux (27′)
2-2 Aubameyang (87′)

Innan matchen var två spelare i fokus: Roux och Aubameyang. Bägge två fick kritik för sin form, framförallt målformen. Ironiskt nog var de två bäst på plan och satte dessutom två mål vardera. En ganska jämn match där ASSE verkligen ville kvittera i andra halvlek, inget meslirande utan man skulle bara ha med sig en poäng. Det blev en riktig viljepoäng till slut. Brests snabba omställningar imponerade återigen.

Dijon – Sochaux 0-0
Rött kort Peybernes (69′, Sochaux)

En match där domaren fick hamna i fokus. Peybernes fick ett rött kort som Sochaux inte tyckte var korrekt, och Dijon tyckte de blev bestulna både på en straff och ett mål. Matchen annars? Rätt trist, Dijon tryckte på för ett mål i slutet men annars jämnt.

ANNONS

Evian – Valenciennes 2-1
Rött kort Isimat-Mirin (15′, Valenciennes)
1-0 Sorlin (24′)
2-0 Barbosa (32′)
2-1 Danic (85′, straff)

Valenciennes började matchen riktigt bra med ett par fina målchanser, men utvisningen förändrade allt. Valenciennes visade visserligen upp en mental styrka att verkligen försöka få till en reducering, men innan straffen var det närmare 3-0 än 2-1. Nu blev det ju lite spänning på slutet och Valenciennes stod för en “hedervärd insats”, men hedervärda insatser räcker inte långt. Valenciennes ligger nu precis ovanför nedflyttningsstrecket, Evian klättrade till en elfteplats.

Montpellier – Lorient 4-0
1-0 Dernis (25′)
2-0 Giroud (46′)
3-0 Utaka (62′)
4-0 Cabella (86′)

Kommer ni ihåg hur jag inför den här matchen skrev att den enda riktiga skillnaden lagen emellan är Giroud? Oh well. Hur rätt fick inte jag?! Det var inte alls en så ojämn match som siffrorna visar, snarare en välspelad match där Lorient var farliga när de väl fick upp passningstempot och Emeghara drog i djupled. Fast Montpellier har Giroud. Vid 1-0 nickskarvade han fram Dernis, vid 2-0 gjorde han mål på en frisparksretur, vid 3-0 slog han ett inlägg som Utaka tog ned och vid 4-0 spelade han snett-innåt-bakåt till Cabella. Ett mål och tre assist. Han gör inte bara mål, han är även en underbart bra targetspelare som gör skitjobbet för laget.

ANNONS

Montpellier är fortfarande serieledare.

Nice – Rennes 2-0
1-0 Monzón (14′, straff)
2-0 Civelli (35′)
Rött kort Boye (45′, Rennes)

Nice har en sån här match med jämna mellanrum, när man är lite i gungning men där känslan verkligen är att de kommer att vinna. Som mot Bordeaux för ett par månader sedan och som i lördags mot Rennes. Det var inget snack om saken här, Nice var klart bättre, att de bägge argentinarna gjorde mål på fasta situationer var bara en slump. Rennes var förvånansvärt bleka, de brukar spela hyggligt även när de tappar poäng men inte den här gången. Första segern för tränare Marsiglia.

Bordeaux – Nancy 2-0
1-0 Plasil (1′)
2-0 Henrique (52′)

Plasil satte 1-0 efter knappt 20 sekunder. Eftersom Nancy helst vill ligga i knäet på sin målvakt var det såklart en matchplan som de ogillade jävulskt skarpt. Man kom aldrig riktigt in i matchen, även om Bordeaux inte på något sätt gjorde med än vad som behövdes. En match som snabbt lär falla i glömska, men för Bordeaux gäller det att lassa upp trepoängare utan att bry sig om hur det ser ut. Nancy har tappat sin fembacksglans.

ANNONS

PSG – Auxerre 3-2
1-0 Jallet (52′)
1-1 Oliech (58′)
2-1 Menez (75′)
3-1 Nenê (80′, straff)
3-2 Dudka (86′)

En blandning av oktober-PSG (som var bra i år) och november-PSG (som alltid är katastrofala). Anfallen var inte lika hackiga som tidigare, det fanns ett flyt där. Auxerre lyckades inte kontrollera PSGs kantspelare som är ett måste när man möter dem. Å andra sidan var PSG-försvaret sådär, fyrbackslinjen känns långt ifrån klockren. Det är egentligen bara Sakho som platsar i ett absolut topplag. Nåväl, en oändligt viktig seger för PSG. Direkt efter matchen rapporterades det att Rafa Benitez skulle bli ny PSG-tränare, men det var alldeles för naiva rapporter. Förhandlingar pågår, men troligen kommer inget hända inom de närmsta dygnen.

Lyon – Toulouse 3-2

ANNONS
1-0 Koné (38′)
2-0 Ederson (52′)
3-0 López (66′, straff)
3-1 Bulut (67′)
3-2 Sissoko (74′, straff)

En på förhand tråkig match blev ändå väldigt spännande. Inget av lagen bjöd på någon fantastisk fotboll, men var effektiva när lägena väl fanns. Matchen vaknade till liv ordentligt efter Buluts fantastiska 3-1 mål, men Lyon höll undan ganska bra den sista kvarten efter ytterliggare en reducering.

Omgångens sämsta: Att PSG ens överväger att anställa Rafa Benitez som ny tränare.

Omgångens bästa: Giroud (Montpellier). Fullkomligt dominant mot Lorient med ett mål och tre assist.

Omgångens Kim: Källström. Assist till 1-0, tröttnade mot slutet men en gedigen insats.

Omgångens mål: Bulut 3-1 (Lyon – Toulouse)

Omgångens elva:

Roux (Brest) – Giroud (Montpellier) – Aubameyang (ASSE)

ANNONS
Barbosa (Evian) – N’Guemo (Bordeaux) – Grougi (Brest)
Trémoulinas (Bor.) – Zebina (Brest) – Civelli (Nice) – Debuchy (Lille)
Andersen (Evian)

/J

Publicerad 2011-12-05 kl 00:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto