Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

"Som Gefle fast med pengar"

Det är nya tider i AS Monaco. Kungafamiljen fortsätter att pumpa pengar i klubben och skattereglerna är ju som de är, men nu har man även fått en ny sugardaddy i form av en kille som kvalar in på topp-100 bland världens rikaste män, Dmitry Rybolovlev. Om inte Monaco utnyttjar sitt ekonomiska läge så är det frågan om man ska ha någon som helst sympati kvar för klubben, redan nu hänger det på en skör tråd. Nuförtiden snittar man under 5000 åskådare per match, vilket alltså är ungefär lika mycket som Halmstad och Gefle drar till sina matcher. Det är svårt att gilla en klubb som är så pass ekonomiskt dopat och dessutom har ett obefintligt publikstöd. Det är fortfarande CL-äventyret 04 som håller nostalgignistan vid liv.

ANNONS

Vem är då den här Rybolovlev? Han äger Donald Trumps gamla villa i Palm Beach som gick på runt 100 miljoner svenska kronor, men han är god för 100 miljarder svenska kronor så han hade ju råd med en liten nätt sommarstuga. Officiellt har han skaffat sin förmögenhet på gödselindustrin, inofficiellt kan vi väl säga att han är en av de ryska miljadärerna som helt plötsligt fått en massa pengar till sitt bankkonto på ett ytterst suspekt sätt. Han har sedan tidigare en villa i Monaco och säger att han alltid har älskat AS Monaco. Oh well…

Rybolovlev verkar använda sig av Spartak Moskva-kontakter. Ny VD är Evgeny Smolentsev, Oscar Garcia är ny fystränare och som ny tränare vill man ha gamle storspelaren Valery Karpin som växlat mellan VD/sportchef/tränare, och alla tre kommer från Spartak Moskva. Det ser dock ut som att Marco Simeone får fortsätta som tränare ett tag till, trots att man bara vunnit tre av tretton matcher sedan han tillträdde i september. Man har legat allra längst ned i tabellen ett bra tag nu, men det är faktiskt bara tre poäng upp till säker mark.

ANNONS

Pengarna då, hur ska de användas? €100 miljoner ska investeras de kommande åren, men man vill skynda långsamt. Pengarna ska först och främst användas till att skapa en ny organisation, det vill säga att alla ska få sparken (alla i den gamla styrelsen har redan fått gå) och nytt ledarfolk ska in. Efter det ska det spenderas pengar på värvningar och där prioriteras bland annat Baba (Maritimo, Portugal) och Squillaci (Arsenal). Om det behövs så kommer Rybolovlev att lägga ut ännu mer pengar, €100 miljoner fördelat på fyra år är bara en helt garanterat minimumbelopp.

Så mycket mer info finns inte just nu. Rybolovlev är på semester fram till den 14:e december och Smolentsev håller sig mestadels i bakgrunden. Det kommer att ske förändringar i Monaco och redan har ryssarna fått beröm för sitt sätt att sköta saker snyggt och proffsigt, men nu får vi vänta ett tag innan det händer något mer.

Och Petter Hansson? Han tappade vad som var kvar av hans snabbhet för tre-fyra år sedan, och nu är den nere på en komiskt låg nivå. Som han har spelat i Monaco den här säsongen så är han troligen inte värd att satsa på, inte ens för ett Allsvenskt lag.

ANNONS

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-01-08 kl 13:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto