Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Hur gick det i januari?"

Hansson blogg

Det blev ju lite grejer som hände till slut. Ligue 1 var en av de mest aktiva storligorna under det här transferfönstret och vi fick inte se så många stora övergångar, men det mesta känns genomtänkt. Det är så mycket att glo igenom så vi sätter igång direkt:

Ajaccio
2/5
In: Eduardo (Lens), Saad (Évian), Gigliotti (Arles)
Ut: Mendy (Levadiakos, Grekland), Delort (Metz, lån)
Kommentar: Inga tapp och fick in lite rutin, fast det är tveksamt om något av nyförvärven egentligen håller Ligue 1-klass.

Montpellier 2/5
In:
Ut: Kabze (Orduspor, Turkiet), Koita (Lens, lån)
Kommentar: Montpellier är alltid lugna under alla transferfönster. Förvånansvärt få spelare som ryktades till andra klubbar. Tappade lite dökött.

Nancy 3/5
In: Puygrenier (Zenit, Ryssland), Mollo (Granada, Spanien, lån), Bayal Sall (ASSE, lån)
Ut: Cuvillier (Lens, lån), Chahechouhe (Chernomorets Burgas, Bulgarien), Diakité (QPR, England, lån), Zola (Le Havre, lån), Brison (ASSE), Rachid (Espinal, lån)
Kommentar: Tappade några hyggliga truppspelare samt Diakité som var en bra startspelare, men han var inte avgörande på något sätt. Har fått in spelare som tidigare har varit på en bra Ligue 1-nivå och som passar perfekt i laget. Extremt stark 3:a.

Annons

Nice 3/5
In: Anin (Sochaux), Grandin (Blackpool, England, lån)
Ut: Mabiala (Karabükspor, Turkiet), Quartey (brutet kontrakt), Fae (avslutat karriären)
Kommentar: Lite underligt att de släppte den fullt dugliga mittbacken Mabiala, men värvningarna är handplockade av Marsiglia och kommer passa bra in. Skulle behöva en ny anfallare för att få ett bättre betyg. Fae tvingades avsluta karriären i förtid pga skada.

Paris SG 3/5
In: Motta (Inter, Italien), Alex (Chelsea, England), Maxwell (Barcelona, Spanien), Le Crom (klubblös)
Ut: Erding (Rennes), Landre (Clermont, lån)
Kommentar: Stabila, rutinerade värvningar – men hur nödvändiga är dem? Den enda som verkligen behövdes var Maxwell, även om Alex och Motta höjer kvalitén på laget. Borde ha värvat en kantspelare alternativt en anfallare.

Rennes 2/5

Annons
In: Erding (PSG)
Ut: Mandjeck (Auxerre)
Kommentar: Två spelare jag ogillar. Överpriset på Erding sänker betyget. Stark tvåa dock, Rennes var egentligen inte i behov av nya spelare utan skulle ta det lugnt.

Saint-Étienne 3/5
In: Aubameyang (Milan, Italien, från lån till permanent), Aleksic (Genoa, Italien), Brison (Nancy)
Ut: Bayal Sall (Nancy, lån), Saadi (Reims, lån), Paulão (Betis, Spanien, lån)
Kommentar: Tappade lite reserver som knappt fick spela. Aubameyang en stjärna, Brison en duglig truppspelare och Aleksic en potentiell joker som dock inte imponerade i tyska andraligan.

Sochaux 2/5
In: Doubai (Udinese, Italien, lån), Banana (Esperance, Tunisien), Osanga (Sahel, Tunisien, lån), Davies (DC United, USA, avslutat lån)
Ut: Anin (Nice)
Kommentar: Jag har dålig koll på nyförvärven, men det är åtminstone en spelare till varje lagdel vilket var en nödvändighet. Anin en bra spelare, men usel attityd. Charlie Davies får möjligen en andra chans då ingen ville ha honom.

Annons

Toulouse 3/5
In: Aurier (Lens)
Ut:
Kommentar: Aurier är väldigt lovande och förstärker en tunn backlinje. Hade inte råd med fler nyförvärv, de var intresserade av att sälja Machado för att hämta in en mer offensiv spelare.

Marseille 2/5
In: Brandão (Grêmio, Brasilien, avslutat lån), Osei (Bayonnais, avslutat lån), Mango (Monaco, avslutat lån)
Ut: Rodriguez (avslutat karriären), Lucho (Porto, Portugal)
Kommentar: Försökte byta ut lite offensiva spelare, men när ingen ville ha Gignac och Brandão fick man behålla det man hade tillgång till. Lucho gick tillbaka till Porto för en i sammanhanget struntsumma.

Lyon 2/5
In: Al Kamali (Al Wahda, Förenade Arabemiraten, lån)
Ut: Gassama (Lorient), Belfodil (Bologna, Italien, lån)
Kommentar: Lite samma stuk som Marseille, men Lyon behövde defensiva spelare och fick till slut låna in en spelare som troligen kommer börja i reservlaget. Underligt att den väldigt talangfulla Belfodil lånas ut med en köpoption.

Annons

Uppdatering: Belfodils lån innehåller inte köpoption.  

Auxerre 3/5
In: Kapo (klubblös), Mandjeck (Rennes)
Ut: Acapandié (Arles, lån), Jemâa (Brest, lån)
Kommentar: Två mittfältsförstärkningar, Kapo som kommer med lite nostalgi och Mandjeck som är en stabil defensiv mittfältare, och ut med floppen Jemâa. Det finns nu många alternativ i truppen, Fournier borde kunna trolla fram en okej startelva som ska hålla sig kvar.

Bordeaux 4/5
In: Mariano (Fluminense, Brasilien), Obraniak (Lille)
Ut: Modeste (Blackburn, England, lån), Savic (Dynamo Dresden, Tyskland, lån)
Kommentar: Två väldigt bra värvningar, Obraniak är en av ligans bästa mittfältare men jag är fortfarande lite tveksam till Mariano som dock har väldigt fina meriter. Hade de behållit Modeste alternativt hämtat in en ny anfallare hade de nosat på det högsta betyget.

Annons

Brest 3/5
In: Alphonse (Zürich, Schweiz), Sissoko (Udinese, Italien, lån), Jemâa (Auxerre, lån)
Ut: Soumah (Angers, lån), Roux (Lille)
Kommentar: Fick väldigt bra betalt för Roux (€8 miljoner) och de nya spelarna är okej, det var de mest etablerade spelarna de kunde få tag på. Jemâa behövde en nytädning och Alphonse är en jobbig anfallare att möta. Sissoko är en kopia av sin PSG-storebror, men lite mer tekniskt lagd.

Caen 1/5
In: Montaroup (Dinamo Minsk, Vitryssland)
Ut: Morel (Clermont), Tafforeau (avslutat karriären)
Kommentar: De har mycket pengar på banken och är i ett extremt behov av offensiva spelare, och så värvar de endast in en ytterback från den vitryska ligan…

Dijon 3/5
In: Yeboah (ASEC, Elfenbenskusten), Kumordzi (Panionios, Grekland), Achour (Ivry), Koné (Trnava, Slovakien), Kakuta (Chelsea, England, lån), Diabaté (Dinamo Bukarest, Rumänien)

Annons
Ut: Joufreau (Le Poiré, lån), Courgnaud (Arles, lån), Mandanne (Guingamp, lån)
Kommentar: Väldigt aktiva, men jag har dålig koll på de nya spelarnas kapacitet. Kan bli lite hursomhelst. På förhand känns det som att det bara är Kakuta som redan nu är en stabil startspelare.

Evian 3/5
In: Kahlenberg (Wolfsburg, Tyskland, lån)
Ut: Saad (Ajaccio)
Kommentar: Nya tränaren Correa är tänkt att skaka liv i laget, Kahlenberg är en sund värvning.

Lille 4/5
In: Ruiz (Saprissa, Costa Rica), Cetto (Palermo, Italien, lån), Roux (Brest)
Ut: Obraniak (Bordeaux), Wade (Boluspor, Turkiet, lån), Sow (Fenerbahce, Turkiet), Oukidja (Bayonnais, lån)
Kommentar: Sålde Sow till ett överpris och ersättaren Roux passar bra in i Lille. Cetto är en billig nödlösning som mittback och Ruiz var jagad av i princip hela Europa, född 1994 men öste in mål i toppklubben Saprissa.

Annons

Lorient 3/5
In: Gassama (Lyon), Douniama (Guingamp), Lautoa (Sedan)
Ut: Touré (Sporting, Spanien), Peñalba (Argentinos, Argentina), Robert (Doncaster, England, lån), Dubarbier (Córdoba, Spanien, lån), Mulumba (Sedan, lån)
Kommentar: Gjorde sig av med de spelarna de ville göra sig av med (Mulumba är den enda med en framtid i klubben). Douniama är en rejäl chansning och Gassama fick inte speltid i Lyon, men Lautoa har fått mycket positiv kritik från sin tid i Sedan och kan bli en ny Koscielny/Ecuele Manga.

Valenciennes 3/5
In: Djuric (Zürich, Schweiz), Camara (Standard, Belgien)
Ut: Nam (Lekhqiya, Qatar), Massampu (Bayonnais, lån), Loriot (Boulogne)
Kommentar: Man fick bra betalt för Nam, och fick istället in Djuric som behövde testa på en högre nivå och Camara som var väldigt intressant förra säsongen i Standard, men som nu stannat av lite.

Annons

Och vafan, vi slänger in en special. Notera att samtliga värvningar skedde efter den 23:e januari…

Monaco 5/5
In: Barazite (Austria Wien, Österrike, €4,5 miljoner), Touré (Ajman Club, Förenade Arabemiraten, gratis), Dirar (FC Brügge, Belgien, €6 miljoner), Tziolis (Racing Santander, Spanien, €200 000), Kagelmacher (Beerschot, Belgien, €1,5 miljoner), Wolf (Werder Bremen, Tyskland, €1,5 miljoner), Subasic (Hajduk Split, Kroatien, €1 miljon), Koman (Sampdoria, Italien, ?), Tzavellas (Eintracht Frankfurt, Tyskland, lån) plus eventuellt en till
Ut: Nimani (PAOK, Grekland, lån), Malcuit (Vannes, lån), Mango (Marseille, avslutat lån)
Kommentar: Galet.

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-02-01 17:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto