POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Omgång 22 - Komedi och uppskjutna matcher

Det blev till slut tre uppskjuta matcher den här helgen, och när man såg bilderna från Frankrike var det lätt att förstå varför, och det där med moon boots var det fler lag som hade tagit efter. Problemet nu blir att matcherna troligen inte kommer kunna spelas förrän i mars, vilket gör att vi kommer att få en haltande tabell. Fransmännen brukar annars vara duktiga med att fixa så att alla lag har spelat lika många matcher.

Nancy – Rennes 0-0

Nancy pumpade stolt upp sig inför matchen. “Här ska vi inte skjuta upp några matcher, vi har ju konstgräs!”. Problemet var att konstgräset var ospelbart och folk halkade omkring matchen igenom. Nancy skapade visserligen två riktigt bra lägen när Rennes flyttade upp laget för ett segermål, men annars hittade inget av lagen ett naturligt flyt i spelet, utan alla spelare trippade runt på tå i hopp om att inte ramla på det stenhårda, isiga underlaget. Rennes dominerade som vanligt bollinnehavet (61-39), men den här gången kom man inte till några chanser.

Dijon – Valenciennes 1-2
0-1 Cohade (1′)
0-2 Danic (43′)
1-2 Thil (92′)

Underligt nog var det Valenciennes som hanterade det dåliga underlaget bäst och såg klart bättre ut. Dijon gillar annars att kötta runt och köra på höga bollar mot anfallarna, en taktik som borde passa bättre än Valenciennes’, som kör en lite mer passningsorienterad fotboll som är mer beroende av en bra gräsplan. Djuric fick komma in de sista tio minuterna. Hur pass stor klubb värvar Cohade i sommar? Han är stundtals helt enormt bra på mittfältet.

Ajaccio – Nice 1-1
1-0 Eduardo (straff, 56′)
1-1 Goncalves (83′)

Vi kan börja med att säga att det var en fysiskt hård match som nog Ajaccio borde vunnit (de fick bland annat två mål bortdömda för offside). Men Nice, alltså. När de hade Roy som tränare så spelade man bra, men hade inget flyt alls under en längre period. Man skapade chanser, men gjorde sällan mål utan bjöd istället på onödiga mål bakåt. Roy befodrade sig själv till sportchef och satte in Marsiglia som tränare, men då har spelet blivit sämre och laget har fortfarande inte turen med sig. Nu krävdes den en yngling (Goncalves) för att kunna få en poäng. Man kan fråga sig varför inte de unga får spela mer i Nice, när en spelare som Guie Guie får starta. Helt fantastiskt värdelös spelare som aldrig någonsin har tillfört någonting.

Montpellier – Brest 1-0
1-0 Dernis (40′)
Rött kort Sissoko (Brest, 93′)

Total dominans av Montpellier och de kan inte förstå hur matchen bara slutade 1-0. Det är inte riktigt samma topplagssjälvklarhet kring Montpellier de första matcherna efter uppehållet, men de har trots allt vunnit de fem senaste matcherna. Det här hade de kontroll på, trots en dipp i andra halvlek.

Paris SG – Évian 3-1
0-1 Cambon (45′)
1-1 Nenê (47′)
2-1 Nenê (79′, straff)
3-1 Gameiro (89′)

Statistiken var tydlig: när Thiago Motta var på plan för Inter vann man alltid, när han saknades tappade man nästan alltid poäng. Han är så pass viktig för sitt lag, och det verkar som att han har tagit med sig den egenskapen till PSG. Alla övriga tio spelares prestationer speglades av Mottas dito. De stunderna Motta var bra, då var även PSG bra. När Motta tog det lite lugnare efter en varning, då lugnade hela PSG ned sig och det var även då som Évian kunde göra 0-1. Det blev dock inte en helt problemfri PSG-seger: Nenês 1-1 var vackert, men bollen var troligen inte över linjen, och Menez filmade (förvånande…) till sig straffen vid 2-1. Nåväl. Ancelotti har nu fem raka segrar, den bästa starten någonsin för en PSG-tränare.

Bordeaux – Toulouse 2-0
1-0 Jussiê (1′)
2-0 Obraniak (39′)
Rött kort Sissoko (Toulouse, 42′)

Jag hyllade Bordeaux’s värvningar (Mariano och Obraniak) för några dagar sedan, här visar de verkligen upp varför Bordeaux är en av Europas bästa transferaktörer den här vintern. Mariano håller hög klass på högerbacken och Obraniak tillför finurlighet till mittfältet. Toulouse är i en formsvacka och har en offensiv som är lika vacker att glo på som att se väldigt gamla människor ligga,  det vill säga inte alls. När de inte heller har samma tajta försvar som i början av säsongen så är det svårt att få poäng. Toulouse skapade knappt en enda målchans. Tre säkra poäng för Bordeaux i detta derby.

Marseille – Lyon 2-2
1-0 Cheyrou (16′)
2-0 Brandão (34′)
2-1 Gomis (36′)
2-2 Självmål (45′)

Det här var ju egentligen inte så bra. När topplagen tappar poäng kan PSG rycka. Det vore tråkigt om PSG vann titeln, det vore tråkigare om de vann titeln i typ omgång 34 och därmed dödade den lilla spänningen som finns kvar. Nåväl. Marseille tog en tvåmålsledning, men Lyon pressade på bra efter det. Lyon borde kanske ha satt ett ledningsmål i andra halvlek, men sett över 90 minuter var det ändå en hyggligt jämn match.

Saint-Étienne – Lorient
Uppskjuten

Caen – Auxerre
Uppskjuten

Sochaux – Lille
Uppskjuten

Omgångens sämsta: Guie Guie (Nice). Rör sig okej, men resten? Floppvärvning.

Omgångens bästa: Nenê (PSG). Gör lite vad han vill. Två mål denna helgen, borde inte brasilianska landslaget ringa snart?

Omgångens Kim: Källström. Slog hörnan som ledde till 2-1, annars svagare i offensiven än vanligt. Ändå en stabil insats, en av de bättre i Lyon.

Omgångens mål: Nenê 1-1 (PSG – Évian, 20 sekunder in i klippet)

Omgångens elva (4-2-3-1)

Mollo (Nancy)
Nenê (PSG) – Cabella (Mont.) – Sammaritano (Ajaccio)
Cohade (Val.) – Cheyrou (Mars.)
Bedimo (Mont.) – Puygrenier (Nancy) – Planus (Bord.) – Danze (Rennes)
Costil (Rennes)

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-02-06 kl 13:52
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto