POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

"Kort om Eden Hazard till Tottenham"

Ikväll kom nya uppgifter angående Eden Hazard. Först skrev France Football att han har kommit överrens med Tottenham, någon timme senare var Hazard med i ett TV-program där han sa att han “inte skrivit på något”, men att det kan komma att ske snart. Det kom egentligen inte fram så mycket ny information i intervjun, men små hintar tillsammans med France Footballs artikel gör att det ser ut som att Hazard spelar i Tottenham nästa säsong. Han vill spela i ett engelst lag som spelar bra fotboll och har franskspråkiga spelare i laget. Med tanke på att det var tvunget att vara en engelsk klubb fanns det sex alternativ: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea och Tottenham. Han stängde inte dörren helt till någon klubb. Nu har han dock bestämt sig.

Det finns fler anledningar till att det blev Tottenham. Det är en klubb på uppgång till skillnad från exempelvis Liverpool och Arsenal, i City och United hade han inte hamnat lika mycket i rampljuset och han verkar inte tro på Chelseas projekt. Anledningen att han inte valde Real Madrid (som jag trodde att han skulle göra) eller Barcelona är för att han tyckte det var ett för stort steg att ta.

Hazard verkar ha tillit till att Tottenham kommer nå Champions League, alternativt att det inte spelar någon större roll att de missar turneringen under en enstaka säsong. Hazard är en av de klokaste 21-åringarna som finns i fotbollsvärlden, en sympatisk människa som har tänkt igenom det här väldigt noga. Han har funderat på sin framtida destination i ett par år nu, det är inget impulsivt beslut även om tajmingen inte är den bästa med tanke på att Redknapp är aktuell som engelsk förbundskapten, eller är detta en signal om att Redknapp bara koncenterar sig på Tottenham? Och vi får ju säga att Redknapp lurade alla när han var på plats på Marseille mot Lille i vintras för att, enligt honom själv, spana in Rémy.

Kort och gott är det så att Hazard och Tottenham är överrens, Lille och Tottenham ska “bara” förhandla fram övergångssumman. Lille brukar inte vara lika envisa som exempelvis Lyon när det kommer till förhandlingar, så man borde inte stöta på några enorma komplikationer. Den stora frågan är vem han ska ersätta: Bale, van der Vaart, Modric (isåfall lär väl van der Vaart flytta ned?) eller om han kan tänka sig att spela till höger, där Tottenham bara har Lennon som ett vettigt alternativ? Han är väldigt lik Messi i spelstilen, så antagligen skulle även han klara av att flytta runt på flertalet positioner. Tottenham har den här säsongen testat att spela med en formation där några av de offensiva spelarna har väldigt fria roller, är något liknande att vänta nästa säsong? Kan det till och med bli så att Tottenham löser sin anfallsbrist på samma sätt som Barcelona gör, genom att inte spela med någon renodlad, klassisk, central anfallare?

“Vad tycker du själv då?”. Ptja, jag tycker det är ett vettigt val, det enda jag är lite undrande till är hur Tottenham kommer att ha råd. De har inte samma ekonomi som de övriga engelska klubbarna, de är ekonomiskt begränsade i och med lägre matchdagsintäkter och sämre sponsoravtal. Snacket om en ny arena har pågått i rätt många år, men en flytt kommer inte ske under de närmaste säsongerna (även om Tottenham under samma kväll gick ut med att arenaprojektet nått framgångar under dagen), så frågan är varifrån pengarna kommit? Är de så att de helt enkelt har sparat in pengar för att genomföra denna affären? Jag är tveksam till att Tottenham värvar Hazard för att vara en direkt ersättare åt säg Bale. Isåfall hade de troligen väntat till en försäljning var klar. Hazard kommer bli en av ligans bästa spelare, han har en jämn utvecklingskurva och blir mer av en poängspelare för varje år som går. Lille är nuförtiden extremt beroende av honom.

Nåväl. En extremt jagad toppspelare som nobbar Chelsea och Arsenal för Tottenham – nya tider i London.

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-02-14 kl 00:14
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto