Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

"Guldmatchen, men inte på det sättet Marseille hade hoppats på"

Jag skrev lite om Le Classique i november innan Marseille körde över Paris SG med 3-0. Ikväll är det andra förutsättningar när lagen möts i Paris klockan 21.00.

I de här derbymatcherna har Marseille alltid varit “folkets lag” som ställs mot stora, fina huvudstadslaget. Det är som vilken Disneysaga som helst: de goda mot de onda, Paris SG ses som personen som sålt sin själ till djävulen för att få några extra kronor. Det har de varit under många år, även när laget ägdes av Canal +. Men, grejen är ju att Marseille knappt har något att slåss för, de ligger nia i tabellen och kan varken kolla uppåt eller nedåt. Laget kommer absolut inte nå den sista Champions League-platsen och även Europa League ser svår ut, även om de fortfarande är kvar i Ligacupen. Man kan ju tro att det bara vill spela av matchen, men djupt inne i många hjärtan så är det kanske mer än så. De kan hjälpa pyttelilla Montpellier, laget med den 14:e största budgeten i ligan, till sin första ligatitel någonsin, om Montpellier vinner ligan kan man fortfarande säga att “de goda” vann över “de onda”. Om Marseille vinner ikväll kan Montpellier isåfall rycka till en sexpoängsledning eftersom de har en match mindre spelad. Ironiskt nog är den matchen mot just Marseille. Marseille har inget att spela för, men spelar ändå en oerhört viktig roll i toppstriden.

Paris SG är dock oerhört starka på hemmaplan. Man har bara förlorat mot Lorient och Nancy (huh?!) och spelat oavgjort mot Montpellier, annars är det fullt med segrar. Marseille har bara vunnit fyra bortamatcher (Nancy, Rennes, Dijon, Caen), och även om bägge lagen har usel form så är ändå Paris SG klara favoriter. Det enda som talar för Marseille är deras seger mot PSG i november, faktumet att fotbollen är en obegriplig sport samt att 80-90% av franska folket hejar på dem ikväll.

Vi får se om Frankrikes största derby även kan bli en av säsongens viktigaste matcher. Kan Marseillespelarna ge sina fans den segern som kan väcka laget till liv igen?

Paris SG (4-2-3-1)

Hoarau
Nenê – Pastore – Ménez
Matuidi/Sissoko – Motta
Maxwell – Sakho – Alex – Jallet
Sirigu

Övriga alternativ: Douchez (m), Sissoko/Matuidi, Gameiro, Lugano, Bisevac, Armand, Camara, Ceará, Luyindula, Tiéné
Saknas: Chantôme (skada)
Kommentar: Ancelotti petade/bänkade/saknade många viktiga spelare förra veckan som nu lär starta – Motta, Nenê, Alex, Sakho och Maxwell. Anledningen till att Nenê var petad (och därför blev förbannad) var för att Ancelotti ville spela ett rakare spel. Då kan man ju fråga sig varför han istället prioriterade Pastore… Ancelotti gillar mest 4-3-2-1, men “tvingas” oftast spela 4-2-3-1.

Marseille (4-2-3-1)

Rémy
A.Ayew – Valbuena – Amalfitano
Cheyrou – Diarra
Morel – Nkoulou – Mbia – Azpilicueta
Mandanda

Övriga alternativ: Bracigliano (m), Fanni, Sabo, Traoré, Brandão, J.Ayew, Gignac
Saknas: Diawara (skada), Kaboré (avstängning)
Kommentar: Deschamps har bara en 18 man stark trupp att välja från, men han får tillbaka exempelvis Rémy i den här matchen. Det är ändå en stark elva som är bättre än vad tabellpositionen visar. Det har pratats om att Morel eventuellt bänkas, isåfall går Azpilicueta ut till vänster och Fanni trycks in i startelvan.

21.00 ikväll, Viasat Fotboll och Viasat Fotboll HD. En måste-match att glo på.

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-04-08 kl 13:41
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons