Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Om det fanns drömmar till salu, vilken skulle du köpa?

Det är inte ofta de kommer fram längre, de där fanbärarna som man redan från ung ålder ser att de har möjligheten att på egen hand personifiera en hel klubb. En Totti eller en Raúl. Det brukar krävas helt perfekta förutsättningar, och så ska de också få en ordentlig chans i ung ålder. Inte bara få speltid, utan även tid till att ta ansvar. När de här spelarna väl kommer fram brukar dock fansen få kärlek vid första ögonkastet, och det är precis det som har hänt med 93:an Alexy Bosetti. Nicefansen har redan satt oproportionellt höga förhoppningar på honom.

ANNONS

Bosetti föddes i staden Nice, och i en väldigt ung ålder började han att gå på OGC Nices matcher tillsammans med sin pappa. Det tog inte lång tid innan han gick på varenda hemmamatch, och när han väl hade åldern inne så blev han även medlem i ultrasgruppen Brigade Sud Nice. Han upplevde sin lyckligaste dag i livet när klubben hörde av sig till honom som 16-åring, och bad honom att börja spela för deras juniorlag.

Det var dock inte givet att han skulle bli en stor fotbollsspelare. Fram tills för något år sedan så var han till och med en rätt medioker talang. Han blev aldrig uttagen i ungdomslandslagen, han fick aldrig träna med seniorspelarna, han hade svårt att ta en helt ordinarie plats i ungdomslaget. Sedan hände något under förra säsongen, hela Nices ungdomslag fick en sagolik utveckling. Helt plötsligt spelade man final i Coupe Gambardella, en final som man vann. Bosetti var den stora härföraren i laget, och innan säsongen var slut så hade han hunnit med att debutera i A-laget och även börjat att spela till sig en startplats i U-19 samt U-20 landslagen. Han gjorde sammanlagt 37 mål i diverse tävlingsmatcher.

ANNONS

Han är inte ensam från Nices Coupe Gambardella-generation att komma med i A-laget. Hittills har runt 10 spelare blivit uttagna i matchtrupperna, och hälften av dem har även fått speltid (bland annat Maupay, född i augusti 1996). Bosetti är dock den som har fått klart flest chanser, han har redan gjort över 10 matcher, även om de flesta är korta inhopp. Nice kan dock ståta med den yngsta snittåldern (23,4 år) i Ligue 1. Faktum är att inte en enda klubb i Europas topp-5 ligor har en yngre snittålder. Puels projekt att få Nice till att bli en klubb som utmanar om Europacupplatserna har bara startat, men den attackvilliga och ettriga fotbollen man har spelat den här säsongen har visat att det finns tillräckligt med talang för att det ska vara ett möjligt mål. Trots att man håller på att bygga en ny arena och försöker få budgeten i balans genom att sälja spelare, så finns det mycket framtidshopp i klubben.

ANNONS

Bosetti? Han brinner fortfarande lika mycket för OGC Nice, hur det är går med det sportsliga. Han tatuerade nyligen in “Mentalita Nissarda” på bröstet, har en hyllningstatuering för Brigade Sud Nice på armen och spelar med sådana här benskydd. Han är Nice rakt igenom. “Jag kommer aldrig att spela för något annat franskt lag.”. Han har inte heller drabbats av någon hybris: “Jag har flyttat till en egen lägenhet, men jag har kvar min gamla Opel Corsa. Jag tänker inte byta bil, jag gillar min Corsa”. En mer slitstark och mer löpvillig Pippo Inzaghi brukar han beskrivas som, men han väntar på sitt första Ligue 1-mål. Det har hittills bara blivit en assist och en fixad straf, men samtidigt har han bara spelat ett par-tre hundra minuter ligafotboll. Hans tid kommer att komma.

ANNONS

Efter den här säsongen så kommer Stade du Ray att bytas ut mot en ny arena. Bosetti och grabbarna ska få ett nytt hem där man ska skapa ny historia och nya minnen, men han har ett tydligt mål kvar:

“Att få spela den sista hemmamatchen för säsongen, mot Lyon. Jag vill göra det sista målet på Stade du Ray.”

Jag är ingen TV-spelskille, men det första jag gjorde när jag köpte FIFA 13 var att spela med Nice och göra allt för att Bosetti skulle sätta det första målet. Det lyckades. Om livet hade varit ett TV-spel så hade jag mer än gärna spelat igenom en hel säsong och sett till att Bosetti även skulle få det där sista Stade du Ray-målet.

/J
https://twitter.com/jonas_hansson

Publicerad 2012-10-25 kl 21:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto