Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Flera tunga affärer i Ligue 1 ikväll

Det har, till skillnad från i exempelvis England, rullat in några större affärer ikväll. Sex A-landslagsmeriterade spelare har bytt klubbar och det lär bli ännu fler innan kvällen är slut. De affärerna som blir klara senare ikväll kommer att komma ut på Twitter, medan det imorgon kommer att komma en stor genomgång av hela transferfönstret.

Spelare i FET stil är de som är officiellt bekräftade. 

EDEN BEN BASAT (Brest till Toulouse, €2 miljoner)
Den israeliska anfallaren ville inte stanna kvar. Med bara ett halvår kvar på kontraktet så fick Brest pengarna man ville ha för anfallaren, men det är framför allt en riktigt bra affär för Toulouse. Att byta ut Emmanuel Rivière mot Ben Basat betyder inte bara att man tjänar pengar, utan även att man får in en klart bättre spelare. Både attityden och kvalitéerna finns där, och han är dessutom van vid att spela som ensam anfallare trots att han inte är särskilt storväxt. Hatten av, många Ligue 1-lags supportrar är avundsjuka.

ALAIYXS ROMAO (Lorient till Marseille, €€0,5-2 miljoner)
Marseille fick ingen ny stjärnspelare på mittfältet, men man fick åtminstone in en bra Ligue 1-spelare. Romao är riktigt stabil i defensiven och har ett bra, flytande passningsspel. En sund affär. Det är oklarheter kring priset, RMC rapporterar om låga €0,5-1 miljon medan L’Équipe säger €2 miljoner.

ALOU DIARRA (West Ham till Rennes, lån)
Diarra fick speltid i West Ham efter sin skada, men var inte nöjd med situationen i London. Därför lånas den mycket kompetenta mittfältaren tillbaka till Ligue 1. Diarra var en positivt överraskning för Frankrike i sommarens EM-slutspel och Rennes har nu ett av ligans absolut bästa mittfält med Makoun, Diarra, Alessandrini, Féret och Pitroipa. Det ingår inte en köpoptin.

MOHAMED SISSOKO (Paris SG till Fiorentina, lån)
Sissoko har bara fått spela i tre ligamatcher under säsongen och två av de matcherna var korta inhopp. Ancelotti tyckte helt enkelt inte att Sissoko var tillräckligt bra. Det ingår en köpoption på €3,5 miljoner.

JULIEN FAUBERT (Klubblös till Bordeaux, gratis)
Den gamle Faubert är mest ett stycke hånat kött nuförtiden, men som ytterbacksreserv lär han funka. Han tillhörde Bordeaux under 2004-2007 och gjorde då faktiskt en landskamp. Med Zidanes #10 på ryggen tryckte han in ett sent segermålt mot Bosnien. Sedan blev det West Ham och Real Madrid och sedan… Mja…

TONY KOUTOUAN (Klubblös till Lorient, gratis)
En rutinerad anfallare som tidigare har spelat i Lorient och har lite spetskvalitéer. Kan vara en duglig reserv.

RYAN MASON (Tottenham till Lorient, lån)
David Beckham-effekten lät inte vänta på sig. Ryan Mason Superstar ska försöka “hotta till” Lorient. Jag har ingen som helst aning om hur Lorient tänkte här. Bisarr affär.

MOHAMMED ABU (Manchester City till Lorient, lån)
Fick inte speltid i Rayo Vallecano när han var utlånad dit i höstas och skulle egentligen ha lånats ut till Nordsjælland den här dagen. Precis som med Mason så är det en panikvärvning. Ovanligt för Lorient.

Rykten

Bastia ska ha in en spelare till. Högerbacken Samuel Inkoom (Dnipro) kan skriva på ett kontrakt på 2,5 år.

Saint-Étienne kommer att presentera landslagsmeriterade Mathieu Bodmer (Paris SG) snart. Ett lån resten av säsongen är det som gäller.

Någon av Troyes och Brest lär låna Magaye Gueye (Everton).

Det är fortfarande oklart vad som har hänt med Charles Kaborés (Marseille) lån till Lorient. Tackade han nej till erbjudandet?

Oväsentliga affärer

SALIM MOIZINI (Bastia till Paris FC, gratis)
SEKO FOFANA (Lorient till Manchester City, okänd prislapp)
FRANÇOIS MARQUE (Bastia till klubblös)

/J
https://twitter.com/jonas_hansson 

Publicerad 2013-01-31 kl 22:55
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons