Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sista transferdagen: Allt om Ligue 1-övergångarna

Hansson blogg

Klockan 23.59 idag stänger det franska transferfönstret. Det är fortfarande en mängd övergångar som kommer att ske, särskilt då det har varit fler försäljningar/utlåningar än vad det har varit värvningar/inlåningar tidigare under transferfönstret. Jag kommer att uppdatera bloggen lite titt som tätt idag, men om ni vill ha snabba nyheter så är det Twitter (@jonas_hansson) som gäller.

Nedan står de övergångarna som har blivit officiellt klara sedan slutet av tisdag kväll, det var ungefär då som det började att märkas av slutet på transferfönstret var nära. Spelare som står i STORA OCH FETA bokstäver är offciellt klara, annars är det bara rykten. Och ja, när/om Beckham blir klar så kommer det komma en separat text om den affären.

MICHEL BASTOS (Lyon till Schalke, m, lån för €2 miljoner)
Lyon tappar en duktig spelare, men väger man in helheten (skadehistorik, Ligue 1:s femte högsta lön, form, ekonomisk situation) var det ändå sunt att göra sig av med honom. Det ingår en köpoption.

Annons

GIOVANNI SIO (Wolfsburg/Augsburg till Sochaux, m/a, lån)
Återvänder till Frankrike efter en tung tid i Tyskland, språket var tydligen det största problemet. Kostade €5 miljoner i förra januarifönstret så det finns kvalitéer. Kan bli en fin joker.

ADRIEN RABIOT (Paris SG till Toulouse, m, lån)
En av Frankrikes mest lovande spelare. Född 1995 men har ändå fått en hel del speltid i PSG. En lång men ändå smart och rörlig mittfältare. Det ska bli intressant att se hur han presterar när han får vara mer eller mindre ordinarie. Det ingår inte en köpoption.

ADIL HERMACH (Al-Hilal till Toulouse, lån)
En av mina favoritspelare i Ligue 1 för några år sedan. Spelade då i Lens och var en rätt lågt sittande mittfältare, men med sina styrkor i att hålla igång passningsspelet och slå fina längre bollar. Toulouse gör det smart som ersätter Sissoko med Hermach. En Hermach i form är en av de bättre mittfältarna i ligan.

Annons

FLORIAN THAUVIN (Bastia till Lille, m, €3,5 miljoner + lån tillbaka under våren)
Newcastle och Arsenal hade ett tydligt intresse, men Lille kom in och visade stor handlingskraft. Man har säkrat upp en av Ligue 1:s största positiva överraskningar den här säsongen, Thauvin har visat många stora kvalitéer ute på sin vänsterkant. En fortsatt jämn utveckling och 93:an Thauvin kan bli en A-landslagsman inom två-tre år.

CLAUDIO BEAUVUE (Châtearoux till Bastia, m/a, lån)
Kommer in redan nu, trots att Thauvin lämnar först i sommar. Klassades som Ligue 2:s bäst presterande spelare under hösten och är lite av en André Ayew-yttertyp, även om han helst på högerkanten. Det ingår en köpoption.

DIOGO CAMPOS (Atlético Goianiense till Évian,lån)
En okänd brasseanfallare blir Évians efterlängtade anfallsvärvning. Évian har ett förvånansvärt brett scoutingnätverk, så det här kan mycket väl bli en bra affär. Jag vet inte mycket mer än att han är 22 år och rätt kortväxt. Det ingår en köpoption på €1,5 miljoner.

Annons

CARL MEDJANI (Ajaccio till Monaco, b, okänd prislapp)
Var Ajaccios bästa mittback, men fick ett intressant bud från Monaco som återigen har börjat att värva franskbaserade spelare.

ROLAND ZUBAR (Wolves till Ajaccio, b, gratis)
Ofta hånad. En mittback som är rätt grov men också klantig. Jag är osäker på om Zubar verkligen kan ersätta Medjani.

JACQUES FATY (Sivasspor till Bastia, b, lån)
Bastia använder lite av Thauvin-pengarna för den här affären. Faty har spelat hela sin karriär i Frankrike, med undantag för de 18 senaste månaderna i Turkiet, och även gjort några U-21 landskamper för landet innan han valde att byta till Senegal. En rätt allround mittback som spåddes en stor framtid då han var en ordinarie och bra mittback i Rennes redan som 19-åring. Det var dock tio år sedan.

Rykten

Eden Ben Basat (Brest till Toulouse, a, €2 miljoner) – Troligen för dyr

Annons

Vincent Aboubakar (Valenciennes till Toulouse, a, ?)

Emmanuel Rivière (Toulouse till Monaco, a, €4 miljoner) – Sägs ha klarat läkarundersökningen

Jimmy Briand (Lyon till Monaco, m/a, lån) – Snart klar

Mathieu Bodmer (Paris SG till Saint-Étienne, m, lån)

Alou Diarra (West Ham till Rennes, m, lån) – Snart klar

Islam Slimani (Belouizdad till Troyes, a, lån/€1 miljon)

Rinaldo Cruzado (ChievoVerona till Troyes, m, lån)

David Beckham (Klubblös till Paris SG, m, gratis) – Snart klar

Trippy Makonda (Brest till PAO, b/m, gratis?)

Charles Kaboré (Marseille till Lorient, m, lån) – Byte med Romao

Alaixys Romao (Lorient till Marseille, m, lån) – Byte med Kaboré

Kléber (Porto till Marseille, a, lån?)

Nicolas Isimat-Mirin (Valenciennes till Lille/Fulham/West Ham/Newcastle, b, €2,5 miljoner)

Annons

Mohamed Sissoko (Paris SG till Fiorentina, m, lån)

Rod Fanni (Marseille till Stoke, b, ?) – Bud förkastat

Oväsentliga klara affärer

YASSIN EL-AZZOUIZ (Bastia till Sedan, m/a, gratis)
GRÉGORY BETTIOL (Troyes till Clermont, a, gratis?)
ABDOUL RAZZAGUI CAMARA (Sochaux till PAOK, m/a, lån)
HARRY NOVILLO (Lyon till GFC Ajaccio, m, lån)
KARIM EL HANY (Ajaccio till FC Brussels, m, gratis)
SIDY KONÉ (Lyon till Caen, m, lån)
JERRY VANDAM (Lille till KV Mechelen, b, gratis)

Samtliga övergångar i Ligue 1 finns här. 

***

Den franska truppen till träningsmatchen mot Tyskland den 6:e januari togs ut idag.

Målvakter: Lloris (Tottenham), Mandanda (Marseille), Landreau (Bastia)
Försvarare: Sagna (Arsenal), Debuchy (Newcastle), Clichy (Manchester City), Evra (Manchester United), Sakho (Paris SG), Rami (Valencia), Koscielny (Arsenal), Varane (Real Madrid)

Annons
Mittfältare: Cabaye (Newcastle), Gonalons (Lyon), Matuidi (Paris SG), Valbuena (Marseille), Capoue (Toulouse), Sissoko (Newcastle)
Anfallare: Alessandrini (Rennes), Giroud (Arsenal), Gomis (Lyon), Ménez (Paris SG), Ribéry (Bayern München), Benzema (Real Madrid)

Det blev en stor trupp, 23 man, men ändå saknas några spelare. De mest tydliga är Pogba (Juventus), Diaby (Arsenal), Nasri (Manchester City), Rémy (Marseille) och Yanga-Mbiwa (Newcastle). I samtliga fall, förutom Diaby, så handlar det om petningar. Notera att Varane är uttagen för andra gången i en A-landslagstrupp (förra gången fick han dock ingen speltid) och att Ligue1-succén Alessandrini, förra säsongen i Ligue 2-laget Clermont, också kan få göra debut. Personligen hade jag petat Rami och Sissoko för att få med Yanga-Mbiwa och någon av Pogba/Cabella/Lacazette, men det är ändå en bra trupp av Deschamps.

Annons

/J
https://twitter.com/jonas_hansson

Publicerad 2013-01-31 14:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto