Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Le Classique: Allting som vanligt för PSG

Paris SG hade vunnit de tre senaste hemmamatcherna mot Olympique de Marseille, och även tagit segrar mot (tänkta) topplag som exempelvis Lyon (1-0) och Lille (1-0) på senare tid – men utan att spela underhållande fotboll. Därför var det inte så underligt att man lyckades ta en stabil och kanske lite tråkig seger i söndagens Le Classique med 2-0.

ANNONS

Det tidiga ledningsmålet, ett distansskott från Lucas Moura som Nkoulou styrde i eget mål, satte stor prägel på matchen. Paris SG är som bäst när laget får ligga rätt i positionerna, frustrera motståndarna och sedan trycka på framåt med sina fyra offensiva spelare i snabba anfall, något vi såg mot Valencia i Champions League förra veckan. Lavezzi sprang till rätt ytor hela tiden och var matchens stora profil. Det som fattades, som vanligt med Lavezzi, var slutprodukten. Pondusen och påverkan han hade på matchbilden ska dock inte underskattas. Från att ha varit en rätt tveksam värvning kan han nu komma att bli en riktigt nyttig spelare för Paris SG under våren.

Marseille hade sina försök. Högerkanten med Fanni och Kadir var funktionell, fast saknade spets. Gignac var, precis som Ibrahimovic i Paris SG, långt ifrån den fina höstformen. Bägge två rörde sig fel, hade inte något flyt i passningarna, hotade sällan på målchanser. Valbuena försökte utan att få rätt understöd. Romao gjorde visserligen ett riktigt bra jobb med att få bort Matuidi, men annars syntes det att Olympique de Marseilles spelare saknade toppformen.

ANNONS

Fast de kom till lägen, framför allt i början på andra halvlek. Det skyfflades fram tre-fyra bra målchanser där det egentligen ska bli något mål. Problemet var att spelarna kom lite fel till bollen eller fick en felträff på bollen. Paris SG hade bara 40% av bollinnehavet, men det brydde de sig inte om. När de väl kom i kontringarna såg de riktigt farliga ut.

Ett stort problem för Olympique de Marseille, förutom de missade målchanserna och en sämre spetskompetens, var att inläggsspelet inte klaffade till 100% vid något tillfälle. Det fanns ofta möjligheter till inlägg, som är deras stora anfallsvapen även i “vanliga” matcher, men inläggen saknade kvalitet samtidigt som påfyllningen av andra spelare i straffområdet ibland var för dålig och ibland var löpningarna fel.

Nej, domaren Fautrel gjorde visserligen en bra match, men vi hade hoppats på något mer. Publiken var tystlåten för att vara ett Le Classique och det kändes som att de väntade på att Beckham skulle komma in. Matchen hade en tändning vid några tillfällen, och då främst i början på andra halvlek när spelet var så pass öppet att lagen bytte målchanser med varandra. Det ska dock brinna till oftare. Paris SG:s fina taktiska utförande förminskade möjligheter till en stor underhållning.

ANNONS

Olympique de Marseille fick sina chanser, som var betydligt bättre målchanser än vad de hade fått om Paris SG haft Motta och Silva i laget, men missade dem. Attityden och tänket var oftast rätt, utförandet var fel. Då kunde även Paris SG kosta på sig att inte vara 100%-iga i sina kontringar. En turlig och slarvig seger kanske vissa skulle säga, andra skulle säga att den där extra kvaliteten som Paris SG har var avgörande idag. Jag är något mitt emellan även om det lutar mer åt det sistnämnda.

Lavezzi, Pastore och Lucas Moura bildar nu en fin trio framåt, och sedan har man målgarantin Ibrahimovic. Det här Paris SG-laget, som bara rullade boll i tomma intet under början av säsongen, har fått en tydlig identitet i sitt spel. Frågan är bara om Ancelotti kan motivera laget i tillräckligt många strömatcher i Ligue 1 under våren, eller om fokuset på Champions League blir för stort och vi får vänta till sista omgången innan en ligavinnare är klar?

ANNONS

På grund av Le Classique blir det ingen omgångsrapport den här gången, men nu har det varit så pass mycket Paris SG på senare tid att det är dags att fokusera på andra lag också.

Nice – Reims 2-0
1-0 Eysseric (11′)
Rött kort Mandi (Reims, 68′)
2-0 Civelli (85′)

Rennes – Sochaux 2-2
0-1 Sio (21′)
1-1 Boye (34′)
1-2 Corchia (56′)
2-2 Makoun (88′)

Ajaccio – Lille 1-3
0-1 Självmål (38′)
Rött kort Digne (61′)
0-2 Payet (67′)
0-3 Payet (74′)
1-3 Belghazouani (76′)

Nancy – Saint-Étienne 0-3
0-1 Brandão (17′)
0-2 Aubameyang (40′)
Rött kort Lemoine (Saint-Étienne, 64′)
Rött kort Zitte (Nancy, 78′)
0-3 Aubameyang (88′)

Évian – Montpellier 0-1
0-1 Belhanda (80′)

Troyes – Bastia 0-0

Valenciennes – Toulouse 0-0

ANNONS

Lyon – Lorient 3-1
0-1 Aliadière (11′)
1-1 López (24′)
2-1 Ghezzal (50′)
3-1 Mvuemba (92′)

Bordeaux – Brest 0-2
0-1 Självmål (19′)
0-2 Kantari (Straff, 83′)

Paris SG – Marseille 2-0
1-0 Självmål (11′)
2-0 Ibrahimovic (91′)

Tabell: Omgång 26

Omgångens bästa: Payet (Lille). Payet har varit på gång under en längre tid, och nu börjar även Lille plocka trepoängare.

Omgångens sämsta: Domaren Rainville (Nancy – Saint-Étienne). Två felaktiga röda kort, varav det mest felaktiga gick till Nancys unga debutant Zitte.

Omgångens Kim: Schelin (Lyon). Tryckte in två mål och en assist mot Guingamp (5-1).

Omgångens mål: Corchia 1-2 (Rennes – Sochaux). Högerbacken bjöd något överraskande på ett solomål som avslutades med en klockren vänsterträff.

ANNONS

Omgångens elva (4-2-3-1)

López (Lyon)
Payet (Li) – Lavezzi (Pa) – Aubameyang (Sa)
Romao (Ma) – Licka (Br)
Brison (Sa) – Civelli (Ni) – Kantari (Br) – Corchia (So)
Landreau (Ba)

/J
https://twitter.com/jonas_hansson

Publicerad 2013-02-24 kl 23:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto