Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Siaka Tiéné har vunnit Ligue 1

Jodå. Lyon försökte, de försökte så pass hårt att de till och med bestämde sig för att hitta på nya fotbollsspelare (Fares-Bahlouli-vem?), men till slut fick PSG fira guldet efter en seger med 1-0.

En annan dag, inte idag kan vi diskutera framtid, om hur PSG under hela säsongen har valt att dels bygga upp ett ohyggligt stabilt lagbygge där truppuppbyggnaden har varit genomtänkt, men på samma sätt har laget också saknat respekten för fransk fotboll vilket har gjort att de har ställt till det för de själva. En mer sympatisk och införstående inställning till fransk fotboll hade tagit dem ännu längre, men det var som jag skrev inför säsongen: PSG är inte ett Ligue 1-lag, PSG är ett CL-lag.

Men det är för en annan dag. Nu är det bara att fira. Just nu lär det mest vara lättnad i PSG-lägret. När man kommer att summera den här PSG-säsongen kommer man att komma ihåg frustrationen och irritationen, den klockrena defensiva centrallinjen, en offensiv som trots att det bara var Ibrahimovic som alltid presterade, så fanns det alltid någon matchvinnare att plocka fram, även om man hade hoppats på ännu mer från Lavezzi, Lucas, Ménez och Pastore. Vi minns också att de franska spelarna i laget var de som ofta tryckte på med de där extra löpningarna för laget, de var sällan de mest tekniskt kompletta spelarna, men det var de som gjorde skitjobbet tillräckligt ofta för att hjälpa sina medspelare.

Den viktigaste spelaren har varit Matuidi, som har bundit samman defensiven och offensiven. Han är mästare både på att förstöra motståndarnas anfall, och bygga upp sitt egna lags diton. Han vet hur man dödar ytor och han vet hur man rycker fram för att vinna boll. Samtidigt är det ofta han som på olika sätt transporterar in bollen i motståndarnas sista tredjedel, han kommer i djupledslöpningar in i straffområdet och han understödjer passningsspelet. Hans utveckling de senaste åren gör en glad i själen. Säsongens spelare i Ligue 1.

Och, till slut, vi får inte glömma bort att trots all skit så verkar det ha varit förvånansvärt god stämning i truppen, framför allt hos sydamerikanerna. De har pumpat på bra med bilder över hela säsongen som har visat upp en gemensam glädje. Det är dags att sammanfatta säsongen med några bilder.

Serie A-inspirerad segerdans
Argentinsk galenhet
Domarna i fokus
Rutin möter ungdomlighet
Ancelotti är Ancelotti
När HAN anlände
Silva hängde tyvärr mer på Instagram än på fotbollsplanen
Well… något. 
Att ägas av Qatar har sina fördelar. Exempelvis helt okej januari-läger. 
Ménez, ensam mot världen.
Maxwell showade oftare än vad vi trodde han skulle göra. 
Stora Nenê fick tyvärr lämna.
Nådde alltid lite högre än motståndarna.

Grattis PSG och grattis Siaka Tiéné.

/J
https://twitter.com/jonas_hansson

Publicerad 2013-05-12 kl 23:07
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons