Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De största talangerna i Ligue 1: Plats 40-31

En fortsättning på talanglistan som ska vara klar någon gång innan jul. Som vanligt gäller följande saker: född 1993 eller senare, samt vara i närheten av Ligue 1-spel.

Lista 50-41
50. Rafidine Abdullah (Lorient)
49. Hadi Sacko (Bordeaux)
48. Jean-Christophe Bahebeck (Valenciennes/Paris SG)
47. Jordan Amavi (Nice)
46. Saïd Benrahma (Nice)
45. Kingsley Coman (Paris SG)
44. Farès Bahlouli (Lyon)
43. Adrien Hunou (Rennes)
42. Lionel Zouma (Sochaux)
41. Diego Rolan (Bordeaux)

40. Brice Samba (Marseille, Frankrike/Kongo, 1994)
Målvakt.
0 matcher/0 insläppta

Den kortast möjliga beskrivningen eftersom… Han är den enda spelaren på listan som jag inte har kunnat se tillräckligt mycket. Jag gillar dock att Marseille verkar tro mycket på honom. De värvade honom från Le Havre för att han nu ska kunna lära sig av Steve Mandanda (som också kom från just Le Havre), för Samba lär få chansen den dagen som Mandanda säljs.

39. Souahilo Meïté (Lille, Frankrike/Elfenbenskusten, 1994)
Abou Diaby-esque.
11 matcher/0 mål/0 assist

Född i Paris-regionen, så det var underligt att PSG missade honom. Han har varit dominant i varenda ungdomslandslag och är enkel att ha koll på. Han är lång och stor, men ändå så bollskicklig och genombrottsstark. Sticker alltid ut i juniorsammanhang. Det är fortfarande en del svårigheter med att få ut all talang på seniornivå, men de €1,5 miljonerna som Lille betalade till Auxerre lär man kunna flerdubbla nästa gång som Meïté säljs. Han får nu på ett lugnt sätt vaggas in i Lilles fyrmannamittfält. Lagom mycket speltid, lagom mycket press, olika typer av centrala mittfältsroller för att hitta hans optimala plats på planen.

38. John Ruiz (Lille, Costa Rica, 1994)
Vad man kallar en modern offensiv spelare: mycket fart, konkret och tekniskt skolad.
6 matcher/0 mål/0 assist

Ruiz var förra säsongen utlånad till Lilles samarbetsklubb i den belgiska andraligan, som han dominerade sönder. Alla stora belgiska klubbar var desperata att köpa, men Lille kallade tillbaka honom. Bör få ett 20-tal matcher den här säsongen, och vara ordinarie om två-tre år. Ett råämne som ska fortsätta skolas in i den europeiska fotbollen.

37. Alexy Bosetti (Nice, Frankrike, 1993)
Hårt jobbande och kompakt allroundanfallare.
37 matcher/1 mål/2 assist 

Bosetti lider av Beckham-syndromet: mer känd för personen Bosetti än spelaren Bosetti. I Frankrike ses han som (den omogna) killen som lika gärna hade kunnat vara en Ultras. Han provocerar motståndarsupportrar, han blir övertänd, han har kroppen full med Nice-hyllande tatueringar. Som spelare? För dålig på att göra poäng, men ses som en nyttig reserv. Kan explodera om några år.

36. Younes Kaabouni (Bordeaux, Frankrike/Marocko, 1995)
Ibland cirkulerar allting kring Kaabouni. Kreativknippe som ska göra allting vackert. 
1 match/0 mål/0 assist

Bordeaux har inte haft en sådan här spelare sedan Gourcuffs storhetstid. Ett nästintill identiskt rörelsemönster, och med en teknik som är så pass bra att om han har bestämt sig för att bollen ska någonstans så hamnar den där till slut. Får däremot inte chansen i ett fysiskt byggt Bordeaux. Är han för temposvag?

35. Opa Nguette (Valenciennes, Frankrike/Senegal, 1994)
Växelfartsspelare som blandar oortodoxa tåfjuttsyttersidor med klockrena inskruvningar vid bortre stolpen.
28 matcher/3 mål/0 assist

Han kändes som hetast precis när han kom fram i seniorfotbollen. Nu har han försvunnit in i en medioker period, men det är samtidigt också naturligt för en ung spelare. Har en kantig spelstil, han är som en ung Thierry Henry som alltid bryter in från kanten i hög fart, men samtidigt är han mer… lutande. Den hyggligt långsmala kroppen svänger åt alla olika håll, även om han alltid ser ut att kunna lösa situationen ändå.

34. Mouez Hassen (Nice, Frankrike/Tunisien, 1995)
Aktiv, koncentrerad, välskolad målvakt.
1 match/2 insläppta

Precis som med Samba i Marseille så gör Nice upp plats för en framtid med Hassen som förstemålvakt. Nice har redan skickat iväg ett gäng andra målvakter för att öppna upp chanserna för Hassen, som alltid är bland de bättre på plan när han spelar i ungdomslandslag och träningsmatcher. Nice har stora förhoppningar, det är en Lloris-känsla över honom (Lloris är också uppväxt i Nice), men Hassen är förmodligen någon kvalitetsnivå sämre. Bra Ligue 1-målvakt om några år?

33. Youssouf Sabaly (Thonon Gaillard/Paris SG, Frankrike/Senegal, 1993)
Fysiskt korrekt ytterback, ettrig, kommer ibland fel i pressen men förstör aldrig för laget.
14 matcher/0 mål/1 assist

Sabalys lån från Paris SG till Thonon Gaillard var det egentligen ingen som brydde sig om inför säsongen. Han är ännu ingen uppskriven spelare, få vet ens om vem han är men han har varit en av de mest framstående spelarna i de för medierna totalt ointressanta Thonon Gaillard. På den här bloggen har han däremot uppmärksammats med bland annat fyra-fem uttagningar i ”Omgångens lag”. Inte PSG-klass, men bör få en ordinarie plats i en bättre klubb nästa säsong. Nice, Saint-Étienne, Montpellier. Något sånt.

32. Tiemoué Bakayoko (Rennes, Frankrike/Elfenbenskusten, 1994)
En korrekt uppfostrad pitbullsbollvinnare.
9 matcher/1 mål/0 assist)

Rennes har slängt fram en del nya talanger den här säsongen. Den för spelet viktigaste av dem har varit Bakayoko. Ett passningsorienterat Rennes har ofta tvingats luta sig mot Bakayoko energiska, hårda och lätt kantiga spelstil. Han har redan scoutas av exempelvis Tottenham just för att han gör så mycket nyttiga saker som bryter mönstret i ett ibland passivt Rennes, och samtidigt är han också välskolad i passningsspelet. Känns redan nu som en någorlunda ordinarie spelare.

31. Anthony Martial (Monaco, Frankrike/Guadeloupe, 1995)
Rak och målfarlig, men ändå väldigt bolltrygg anfallare.
4 matcher/0 mål/0 assist

Det är eftertraktad anfallstyp, Luis Suárez-spelartyperna. Arbetar mycket med att hela tiden spela med fart och framför allt inte låta motståndarna ta bollen, och är tillräckligt talangfull för att ta sig förbi och göra mål. Var den som bytte av Falcao i helgen då lagets anfallsspel direkt blev bättre, och de drygt €5 miljonerna som Monaco betalade till Lyon kan snart vara en struntsumma i sammanhanget – om Martial får rätt chanser.

@jonas_hansson

Publicerad 2013-11-27 kl 17:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons