Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De sista transfertimmarna: ännu en dansk i Ligue 1, var är svenskarna?

Hansson blogg

KLART: Kian Hansen (Esbjerg) köps loss av Nantes för €1 miljon, men lånas tillbaka till Esbjerg resten av säsongen. Det finns redan fem andra danskar i Ligue 1: Kjær, Albæk, Jesper Hansen, Wass, och Braithwaite. Förvånande att det inte finns fler svenskar i Ligue 1. Borde inte Ibrahimović ha bidragit med en liten hype? Tar Allsvenska lag för mycket betalt för sina spelare?

KLART: För att ersätta den till Rennes sålda Ntep, så har Auxerre valt att låna in en spelare från just Rennes: den irakiska fransmannen Zana Allée. En av alla talanger i Rennes’ snuskigt fina 1994-generation.

KVASI-KLART: Bordeaux säljer underpresterande Obraniak till Werder Bremen för €2 miljoner. Om Werder Bremen får igång honom så är det ett av januaris största klipp, men han har inte tillfört något under de senaste 18 månaderna.

Monaco: De verkar låna in Abdennour (Toulouse) med en köpoption på €15 miljoner. Min gissning är att Toulouse gick med på lånet för att de ska kunna bokföra övergångskostnaderna nästa säsong istället. Den här säsongen har de redan gjort en vinst på €7 miljoner på transfermarknaden, och de vill undvika att betala för höga skatter på inkomna transferpengarna.

Annons

Paris SG: Blanc har ännu inte fått ett kontraktsförslag, utan hans kontrakt går fortfarande ut i sommar. Imorgon kanske man gör sig av med Ménez, men det är inte särskilt troligt och då måste man i så fall ta in en ersättare. Något som gör det krångligare är att PSG har en ligamatch imorgon kväll.

Bordeaux: Monnet-Paquet (Lorient) kan ersätta Obraniak. Gissningsvis kostar rwandiern bara €1-2 miljoner då hans kontrakt går ut i sommar.

Rennes: På tal om uddsköna nationaliteter: Rennes skulle ha värvat Mexer (Nacional), men den moçambikiska Mexès-kopian hade för höga lönekrav. En annan mittback lär värvas imorgon.

Marseille: Fanni nobbade ett lånebud från QPR. Det enda positiva med det för Marseillesupportrarna är att de nu slipper Armand Traoré från just QPR. Det troligaste hade varit att QPR och Marseille hade lånat de spelarna av varandra. Alla hade förlorat på den dubbelaffären.

Annons

Saint-Étienne: La ett bud värt €1,5 miljoner på succétonårsmålvakten Nardi (Nancy). Nancy kräver dock €2,5 miljoner plus att man ska få låna tillbaka honom. Kan bli ett nytt bud imorgon, Saint-Étienne behöver en långsiktig ersättare för Ruffier som förmodligen försvinner i sommar. Förutom att sälja Zouma och Ghoulam så kan man även göra sig av med överflödiga Gradel, som just nu är på plats i England. West Ham? Lån?

Nantes: Som ännu ett mittbacksalternativ så har Souprayen (Dijon) dykt upp. Ännu ingen överenskommelse. Israelisk media skriver att Shechter (Hapoel Tel Aviv, förra säsongen i Swansea) är klar på lån med en köpoption på €0,5 miljoner.

Guingamp: Trabzonspor har gett ett erbjudande på €3 miljoner för Yatabaré, som Guingamp nobbade. Känslan är ändå att Guingamp borde acceptera om ett högre bud kommer in. 28 år och ”bara” sex ligamål under den här säsongen.

Annons

KLART: Savić (Bordeaux) hamnar återigen i 2. Bundesliga. Denna gång Arminia Bielefeld. Oklart om det är lån eller permanent övergång.

Det viktigaste som förväntas hända imorgon

Monaco: Abdennour på lån med en köpoption värd €15 miljoner, plus en ny anfallare.
Marseille: Aliadière (om Khalifa säljs) plus eventuella defensiva förändringar.
Saint-Étienne: Kan värva in spelare till samtliga lagdelar samt slutföra Zouma-försäljningen.
Bordeaux: Bör få in något nytt i offensiven. Monnet-Paquet?
Rennes: Kommer fortsätta att kolla mittbackar.
Lorient: Ska ersätta Aliadière, men kanske också Monnet-Paquet.
Montpellier: Minst en förstärkning från Algeriet.
Nantes: Vill värva fyra spelare. Anfallare prioriteras.
Thonon Gaillard: Ska ha en mittfältare.

Nationalitetskollen
De länder som har spelare som har bytt klubb i Ligue 1 under januari

Annons

Algeriet
Argentina
Belgien
Brasilien
Centralafrikanska republiken
Danmark
Elfenbenskusten
Frankrike
Ghana
Guadeloupe
Irak
Italien
Kamerun
Komorerna
Kongo
Nigeria
Mali
Marocko
Polen
Portugal
Réunion
Rumänien
Senegal
Serbien
Spanien
Sverige
Tunisien
Tyskland
Venezuela
Zambia

Minst 30 olika nationaliteter. Hinner vi upp i 40 imorgon?

@jonas_hansson

Publicerad 2014-01-30 22:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto