Individuella prestationer 2
Långbollar 2
Distansskott 1

En efterklok människa hade hittat ett metodiskt sätt att dela på djupledsbollar och spelmål, men marginalerna mellan de två måltyperna var ibland så små att de fick hamna i samma kategori.

PSG utvecklade sitt kontrings- och bollerövringsspel ju längre säsongen gick. I början på säsongen var det i stora drag djupledsbollar in mot samlade backlinjer som gav majoriteten av målen, men måltyperna berikades allt eftersom säsongen gick.

PSG:s mest effektiva vapen: fasta situationer. Nio hörnmål på 222 hörnor betyder att drygt 4% av hörnorna blev mål. Fotbollens eviga snitt: ungefär 1,5-2% av alla hörnor blir mål. PSG var alltså dubbelt så bra jämfört med snittet. Det är ovanligt högt, och är en gåva från fasta situationer-experten Laurent Blanc.

Övriga kroppsdelar: 1

Ett iögonfallande högt antal mål med vänsterfötter, men de flesta av de vänsterfotsmålen kom i nödvärnslägen, där högerfoten inte var ett användbart alternativ. Övriga kroppsdelar: ett lårmål från Cavani.

SKOTTKARTA
Var spelarna var placerade när de gjorde mål. Straffar inte medräknade.

PSG

Distansskott är överskattade. Endast åtta av 84 mål kom utanför straffområdet. För er som undrar om målet längst bort: ett foppatoffelinlägg från Matuidi som studsade rakt in i mål.

ASSISTKARTA
Var spelarna var placerade när de assisterade.

ASSISTPSG

MÅL PER FEM MINUTER
Minut 0-4, 5-9 etc. Rött symboliserar stopptidsmål. Minut 85-89 målrikast med 10 mål.

PSGMÅL

35 mål i första halvlek (42%), 49 mål i andra halvlek (58%). I fotbollens värld är oftast differensen mellan halvlekarna ännu större. Antalet mål som görs matchminut 89  är alltid klart fler än de som görs i matchminut 1.