Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Schweiz 2014: Kvotera invandrande fotbollsspelare

Hansson blogg

I februari i år röstade Schweiz för att kvotera antalet invandrare. Det gick igenom.

I söndags bytte ett då förlorande Schweiz in Balkanättade Admir Mehmedi och Haris Seferović, och de två gjorde målen i vinsten mot Ecuador (2-1).

Dagen efter lämnade Toni Brunner, ledare för Schweiz’ högerextrema SVP, in ett nytt lagförslag: kvotera fotbollsspelare med invandrarbakgrund då 14 av 23 spelare i Schweiz’ VM-trupp antingen är födda utomlands, eller har föräldrar som är det.

Stabil fotbollsframtid.

suisse

Åtta spelare i VM-truppen kommer från Balkan, och det finns även rötter från Spanien, Italien, Chile, Turkiet, och Elfenbenskusten. DN rapporterade att var fjärde person i Schweiz har invandrarbakgrund, precis som 40% av de registrerade fotbollsspelarna i landet.

Annons

Segermålskyttarna mot Ecuador, Admir Mehmedi och Haris Seferović, ska starta ikväll, tillsammans med Diego Benaglio, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez, Gökhan İnler, Valon Behrami, Granit Xhaka, och Xherdan Shaqiri. Har Schweiz någonsin haft ett såhär intressant och skickligt landslag?

Samtidigt på politiksnivå: det största partiet är högerextrema SVP, som i valet 2011 fick drygt 25% av rösterna.

På andra planhalvans startelva: Patrice Evra, Raphaël Varane, Mamadou Sakho, Paul Pogba, Blaise Matuidi, och Karim Benzema, och den franska högerextrema motsvarigheten Front National plockade 24,95% i EU-valet i maj i år.

Stabil värld.

Glad midsommar. Jag tror att Glenn Hysén redan år 1990 beskrev situationen med bättre målande ord. 

@jonas_hansson

Publicerad 2014-06-20 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto