Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Frankrike fortsätter bygga landslag - Möjliga EM-trupp 2016

Lättade och glada franska VM-spelare är tillbaka i Europa. Det här var inte ett landslag som var besviket över att ha missat en semifinal, utan ett landslag som kunde se det positiva i att nå upp till målen som ställdes inför turneringen: skapa glädje i truppen och hos franska folket, samt nå kvartsfinal. Allt gick som planerat.

Deschamps hade ett fyraårsprojekt när han anställdes 2012. EM på hemmaplan 2016 ska Frankrike åtminstone nå semifinal, allt innan det är uppbyggnadsperiod. Nu har han satt de grövre bitarna: Lloris, Varane, Cabaye, Pogba, Matuidi, Benzema, Valbuena, och Ribéry är viktiga grundpelare.

Dessutom fick Varane, Griezmann, Pogba, Mangala, Sissoko, Cabella, Schneiderlin, och Digne sitt första mästerskap. De fick känna av hur allt fungerar, och i EM 2016 ska Varane och Pogba vara stjärnorna.

Det är inga stora förändringar kvar, utan Deschamps ska bygga vidare på detta. Vilka är alternativen inför höstens träningslandskamper och EM 2016?

MÅLVAKTER

VM-TRUPPEN: Lloris, Ruffier,

Landreau
SKADOR: Mandanda
ALTERNATIV: Costil, Carrasso, Nardi, Aréola, Boucher

Landreau slutar och andravalet Mandanda kommer tillbaka efter skada. Det Deschamps ska göra är att befordra Ruffier till permanent trea, och sedan hitta en ny fyra.

FÖRSVARARE

VM-TRUPPEN: Sagna, Debuchy, Varane, Sakho, Koscielny, Mangala,

Evra, Digne
ALTERNATIV: Rami, Kaboul, Yanga-Mbiwa, Perrin, Trémoulinas, Kurzawa, Mathieu, Umtiti, Laporte, Zouma, Clichy, Corchia, Heurtaux, Koulibaly

Här har Deschamps en 75% färdig ytterbacksuppsättning: Debuchy, Sagna, Digne, plus en vänsterbacksreserv. Kallar han tillbaka Clichy, eller är Clichy fortfarande purken efter den missade VM-platsen?

På mittbackspositionen har Deschamps truppen största frågetecken. Frankrike har ändrat det startande mittbacksparet alldeles för ofta de senaste åren. Varane är given, men bredvid?

Laget har ett kraftigt behov av att ha en spelare med ledartyp med råstyrka och optimal attityd, förmodligen vicekaptenen Sakho, bredvid Varane. Även Adil Rami

och Philippe Mexès kan vara bastant ledarmittback.

Deschamps kan även gå mer på fotbollstalang: Koscielny, Mangala, eller Laporte. Alla har sin favorit, men Deschamps måste ta ett beslut. Jag tror han försöker återskapa “Blanc och Desailly” med “Varane och Sakho”. Beslutet måste komma klart tidigare än hur det såg ut vid VM, då vi inte ens i mars-april visste vem som skulle starta och då kom de till VM med en osamspelt backlinje.

MITTFÄLTARE

VM-TRUPPEN: Pogba, Matuidi, Cabaye, Sissoko, Mavuba, Schneiderlin
SKADOR: Grenier, Guilavogui
ALTERNATIV: Flamini, Diaby, Capoue, Gonalons, Gourcuff, Fofana, Stambouli, Kondogbia, Rabiot, Imbula, Lemina, M’Vila

Tre givna startspelare och 20-tal reserver där ingen känns markant starkare än någon annan. Deschamps måste välja reserver utifrån spelstil, attityd att sitta på bänken, och dagsform. Han gillar Grenier, Sissoko, och Guilavogui. Och han älskar Diaby.

Deschamps har dock förändrat mittfältsreserverna under de senaste åren. Han har testat Sissoko, Mavuba, Schneiderlin, Grenier, Guilavogui, Diaby, Capoue, och Gonalons, utan att någon har blivit permanent. Mest troliga förstareserv är Sissoko eftersom han kan spela överallt och alltid gör det Deschamps säger åt honom att göra. Det behövs dock en vice-Cabaye för passningsspelet. Grenier?

ANFALLARE

VM-TRUPPEN: Valbuena, Benzema, Griezmann, Giroud, Rémy, Cabella
SKADOR: Ribéry
ALTERNATIV: Ntep, Lacazette, Thauvin, Alessandrini, Ben Yedder, Gomis, Gignac, Ménez, Payet, Ben Arfa, Nasri, Gameiro

Ribéry kommer tillbaka, vilket gör att Benzema förmodligen blir permanent inflyttad centralt. Det innebär Giroud och Griezmann som förstareserver. Positionen kan dock få större förändringar under de kommande åren: det här är ett ställe där säsongsform är helt avgörande.

Talangmässigt är Thauvin den givna spelaren att prioritera före de andra, kan han växla upp två steg till så startar han i EM 2016, men krånglar personligheten? Deschamps måste testa, på samma sätt som han testade med Nasri inför VM.

MÖJLIG EM-TRUPP

Lloris, Mandanda, Ruffier
Debuchy, Sagna, Digne, Kurzawa, Varane, Sakho, Koscielny, Mangala
Pogba, Cabaye, Matuidi, Diaby, Sissoko, Schneiderlin
Valbuena, Benzema, Griezmann, Giroud, Thauvin, Ribéry

Någon av Diaby, Sissoko, och Schneiderlin lär bytas ut mot en mer passningsskicklig spelare, förmodligen fotbollssöndriga Diaby, och det borde komma upp något fräscht högerbacksalternativ där dock Corchia är den enda uppenbara kandidaten. Dessutom lär ett par-tre spelare explodera i sin utveckling och komma med i en EM-trupp. Rabiot? Kondogbia? Ongenda? Benzia? Maupay? Martial?

@jonas_hansson

Publicerad 2014-07-07 kl 12:18
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons