Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag tror att vi igår såg höstens finaste match

Hansson blogg

– Det här var en seger med hjärtat, med ungdom, med noggrannhet.

Nya Kaledoniens tränarstolthet Antoine Kombouaré, sparkad från PSG under serieledning för att Ancelotti var bättre för klubbens varumärke, hade sin sunkiga pitbulls på planen borta mot Toulouse. RC Lens hade följande läge att ha koll på:

1. Transferförbud i somras. Noll värvningar till en redan i Ligue 2 medioker trupp.

2. Nykomlingar.

3. Hemmaarenan under renovering gör att hemmamatcherna spelas i Amiens och Paris.

4. En ägare som säger att han ska trycka in extra miljoner € för att få ekonomin att överleva, men som konstant har brutit sina löften i ett halvårs tid.

5. Transferförbudet gjorde att tre lån (årets RC Lensspelare Aréola och två nyttiga reserver) inte kunde behållas.

Annons

6. Transferförbudet gjorde att flera spelare (bland annat bästa mittbacken) inte kunde få förlängt kontrakt.

7. En ägare som för ett år sedan pratade om att vinna Champions League, och som numera är en klubb som i en nyligen genomförd undersökning visade sig vara den ekonomiskt mest ohälsosamma klubben i Europas topp-5-ligor.

Mot Toulouse?

Förstamålvakten kunde inte förlänga lånekontraktet. Tredjemålvakten kunde inte förlänga kontraktet. Andremålvakten var skadad.

Bästa mittbacken kunde inte förlänga kontraktet. Mittbacksval 3 och 4 var avstängda. Defensiv startbalansspelare var avstängd. Målskytten Touzghar saknades. Kultstyrkefenomenet Coulibaly fick 90 minuter på bänken.

Startelvan bestod av en A-lagsdebuterande målvakt (19 år), en mittback som tidigare hade 27 minuters speltid i A-laget (20 år), en anfallare som gjorde sin första A-lagsstart (19 år). Lägg där till ytterligare fyra unga spelare och två yttermittfältsreserver som inte ens platsade i Ligue 2-laget.

Annons

Och seger med 2-0.

Kommer ni ihåg Manchester Uniteds inläggsmatch mot Fulham förra säsongen?

RC Lens hade ju dock Abdoul Ba som mittback. Knäcker tvåmetersgränsen med Bobo Baldé-fysik.

baA

Mer positivt? Ägaren Mammadov sägs nu äntligen puttra in €2,5 miljoner, vilket skulle ta bort transferförbudet och bland annat se till så att klubben kan värva Kameruns VM-mittfältare Landry N’Guemo. Kan vara extra nyttigt eftersom Valdivia, en av två rutinerade startspelare som fanns i startelvan igår, fick gå av skadad.

Om någon undrar om bredden på bänken såg ut: när Valdivia gick av fick RC Lens slänga in en 23-åring som endast hade reservlagskontrakt.

Annons

Ändå blev det clapping.

[youtubeplay id=”UbltvrX7gaI” size=”large”]

@jonas_hansson

Publicerad 2014-10-25 13:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto