Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Floppvår och ekonomiska problem - Olympique de Marseille byter ut halva truppen i sommar?

Hansson blogg

Det är La Provence som skriver sanningen som vi har tänkt på, men inte har definierat. I OM pratar man om att vi får se minst tio spelare sticka i sommar, varav över hälften är startspelare.

Gignac och Ayew vägrar förnya de sommarutgående avtalen, vilket dels beror på deras ambitioner men också på att klubbpresident Labrune vill ha maxlöner på €200 000 per månad. De båda tjänar redan nu över €300 000.

Ocampos, Fanni, och Morel är reserverna som har utgående. OM har inget stort intresse för någon av dem, men kan tänka sig att ge Morel en reservlön.

Mandanda och Nkoulous kontrakt går ut 2016. Det är inte stängda möjligheter för att fixa nya kontrakt, men svårighetsgraden är ett bekymmer.

Dessutom kan de tänka sig att sälja Dja Djédjé, Romao, och överraskande nog Payet om rätt bud kommer in. Detta trots Payet som säsongens bästa spelare. Till detta har Labrune uttalat sig om att det blir försäljningar av talanger i sommar. Mendy? Imbula? Thauvin? Lemina? Om OM kan göra en ekonomisk vinst på någon av dem, då lär de acceptera det.

Annons

De utlånade? Kadir stannar i Real Betis när de går upp, OM har inget intresse av Sougou och Khalifa, och Situation Dória orkar vi inte ta igen.

Och ja, till detta Bielsa som lär försvinna.

Och en CL-plats som kommer allt längre ifrån klubben.

Galtier börjar öppna upp OM-dörren. På spelarsidan ska Alessandrini (Ayew), Barrada (Payet), och Batshuayi (Gignac) redan vara tre sommarinvärvade ersättare. Kanté (Caen) och Guidetti (Celtic) pratas om som nyförvärv.

La Provence skriver om en ny cykel. Det börjar faktiskt bli svårt att hitta spelare som verkligen stannar. Batshuayi, Alessandrini, Barrada, Samba, Aloé, förmodligen Lemina. Efter det börjar saker problematiseras. Lång transfersommar i Marseille. Fyndläge för större klubbar?

***

OMGÅNGENS ELVA (3-4-3)

AUDEL 501904 – BOUFAL 500054 – FEKIR 500080
BESSAT 501904 – PASTORE PSG_logo – ONIANGUÉ Stade_reims – PIED 500126

Annons
WEBER Stade_reims – KJÆR 500054 – PERRIN 500225
ENYEAMA 500054

@jonas_hansson

Publicerad 2015-04-20 16:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto