POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Spelare att fyndvärva i Ligue 1

Ni har koll på Gignac- och Ayew-utgående kontrakt, på Lacazette- och Fekir-hets, men det finns också goda chanser att plocka duktiga spelare för låga priser i sommar, utan att kolla på de mediahetsade. Samtliga spelare på listan bör gå på under €10 miljoner.

Raphaël Guerreiro (1993, Lorient, vänsterback/vänstermitt)

Valet: vänsterback eller vänstermitt? I år har han primärt varit vänstermitt, och då har han gjort sju mål och fyra assist. Till detta har han börjat spela för Portugals A-landslag, där han också gjorde mål i debuten.

Köpt för €3 miljoner från SM Caen för ett par år sedan. Kan ge ett försiktigt men lirkande och spelglatt intryck. Hans stil påminner mer om en spelare fostrad på Iberiska halvön, trots att han är född och uppvuxen i Frankrike. Relativt väntad utvecklingskurva, uppskattad av många.

Ryktade klubbar: Arsenal, Manchester City, PSG

Jordan Amavi (1994, OGC Nice, vänsterback)

OGC behöver fixa de ekonomiska siffrorna med en större försäljning varje år. En spelare född 1994 som varit ligans näst bästa vänsterback den här säsongen är en god försäljningsmöjlighet.

Som många andra ytterbackar är han en tidigare anfallare, han har gjort tre mål den här säsongen sedan han har smugit i straffområdet på fasta situationer. Älskar att gå in i och vinna dueller med snabbhet och attityd, trots att han saknar en stor kroppshydda. Bra kille både på och utanför planen, där han hjälper idrottare som vill ta sig till Special Olympics.

Ryktade klubbar: Lyon, AC Milan

Daniel Wass (1989, Thonon Gaillard, allround kantspelare)

Har använts på de flesta utepositioner sedan flytten till Frankrike, undantaget som mittback och ensam central anfallare. Det viktiga är inte var man placerar dansken, utan att han är där. Han är rätt välskolad, han sköter passningsspelet och löpningarna, men det är andra kvalitéer man vill ha.

Statistiskt sett är han de stora europeiska ligornas mest effektiva frisparksskytt. Under kalenderåret 2014 gjorde han fem frisparksmål i Ligue 1. Under våren kom han i obalans, han hade önskat en flytt i januari. Hans svaga vår, och hans 2016-kontrakt, sänker priset, men har ändå gjort åtta mål och fyra assist i ett sunkigt lag.

Ryktade klubbar: Schalke, Stoke, Southampton med flera

N’Golo Kanté (1991, SM Caen, central mittfältare)

Köptes till SM Caen sommaren 2013. Efter fyra matcher i den nya klubben la Newcastle bud på honom. Hans nytta är uppenbar: han är en fransk Michael Bradley. Han täcker fler ytor och tar fler dueller än alla andra, samtidigt som han konstant utvecklar sitt bollrullande. Han förstör, han bygger.

Det här är en optimal Bielsa-spelare, en smart gräsklippare, som hade varit given till OM-flytt om Bielsa hade stannat. Nu finns chanser för andra.

Ryktade klubbar: OM, Newcastle, Southampton med flera

Claudio Beauvue (1988, Guingamp, ytter/anfallare)

Tidigare känd som cykelsparksförsökaren som inte visste hur han skulle få ut sin blandning av raka löpningar och trixteknik. Sedan kom han till Guingamp för €300 000, härdades, började förstå sig på sporten, hittade en oväntad spänstförmåga och nickprecision, och ligger den här säsongen på 24 mål på 48 matcher.

Jag är inte övertygad, han är inte bekräftad att fortsätta hålla den här nivån, men sett till hur dyrt det är att köpa mål så är det en vettig chansning för många mittenlag i typ Premier League. Han själv vill prioritera PL-flytt.

Ryktade klubbar: Everton, West Ham, varje topp-10-klubb i Ligue 1

Nicolas Nkoulou (1990, OM, mittback)

Det stora namnet på listan, men kom ihåg: hans kontrakt går ut 2016, OM är nakna, och storklubbsscouterna har alltid gillat den här spelaren. Det har bara saknats en klubb som varit säker på att Nkoulou är rätt.

Det tvivlet är befogat. Nkoulou har haft två svajiga år, men frågan är hur mycket av det som Nkoulou ska lastas för. OM är i konstant kaos. Om priset på €5 miljoner stämmer (det lär inte göra det) är han en stor värvning för många olika klubbar. Det är inte en fråga om egenskaps- eller kvalitetsbrist hos Nkoulou, utan om han kan hitta en jämn nivå.

Ryktade klubbar: Napoli, Bayern München, Manchester United

@jonas_hansson

Publicerad 2015-05-01 kl 17:23
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto