Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

[Titel: Jag vet inte. Bara sätt något långt]

Hansson blogg

SC Bastia publicerade idag en kommuniké på den officiella hemsidan. De berättade att de har ett budgethål på €1,3 miljoner, och eftersom fransk byråkrati består av franska byråkratiregler och franska byråkrater:

Swiggity swooty I’m coming for that Ligue 1-licens. SC Bastia tvångsnedflyttas till Ligue 2 den kommande säsongen. Trots att de i samma kommunkiké skriver att de ska sälja av vattenpipa-Boudebouz till Montpellier HSC för €1,7 miljoner.

LFP-ordförande Thiriez fortsätter att stöka loss.

BxAoCvvCYAAmeC-

Thiriez är här för att stjäla din kärlek till fotboll. Och din flickvän.

LFP bokstavligt talat dödade Luzenac framför våra ögon, samma sommar som Thiriez slickade bort RC Lens’ Azerbajdzjan-äcklighet med sin egen tunga. Thiriez sväljer vissa klubbar, andra lindas in i bomull. SC Bastia är en sådan klubb som han brukar svälja.

ANNONS

2012 vann SC Bastia Ligue 2. Thiriez vägrade att vara där för att ge dem bucklan. Ända sedan dess har ligaförbundet gett SC Bastia diverse hemmamatcher utan publik när SC Bastia har gett dem friktion. Ofta har det varit korrekta beslut, men också ofta oproportionerliga.

Exempel: i oktober 2014 visade ASSE-supportrar upp en banner med huvudbudskapet “PSG = terrorism”. Inget hände. I januari 2015 visade SC Bastia-supportrarna upp banner med huvudbudskapet “PSG = terrorism”. Mycket hände.

I samband med vårens ligacupfinal gick SC Bastia in i galenhetsblodbad. Thiriez vägrade att ta den protokollenliga handskakningen med spelarna inför matchen. SC Bastias klubbpresident

GERONIMO Geronimi dagen efter:

– Jag vädjar inte bara till Thiriez: jag vädjar till regeringen, jag vädjar till ministrar, för folk från regeringen måste inse att det som hände är oacceptabelt! Jag kanske kommer att få folk att skratta nu, men igår skakade Obama och Castro hand… 

ANNONS

– Thiriez visade redan för tre år sedan, när han vägrade att ge oss pokalen, att han är rasist. Att han är anti-korsikansk rasist, det visade han igår kväll.

– Om han inte vill vara president med en ligaförbund med 41 klubbar istället för 42, så måste han avgå.

SC Bastia har stökat mycket på egen hand. De har en tränare som saknar tränarlicens, vilket kostar dem €400 000 per år, och det är uselt av dem att hitta en lösning på ett budgetproblem såhär sent. Dessutom har de definierat deras egna supporterproblem med ignorant “fastlandet är stort och dumt och vi är bara en liten klubb med liten ekonomi med stort hjärta”-logik.

SC Bastia ogillar ju fastlandet. Förra sommarens huvudtränaranställning Makélélé, formad i förorts-Paris, skulle skänka en intellekt-stänk på SC Bastia, bara för att få sparken efter tio matcher eftersom han inte var Korsika-kompatibel.

ANNONS

Men visst. Thiriez förkortade Ibrahimovic och Payets avstängningar för att PSG och OM prustade med lite pressbojkott. Thiriez visar ingen kontinuitet i vissa beslut, och i en del andra beslut är han Göran Lambertz. År 2007 gav han ut en lista av hur fransk fotboll skulle utvecklas fram till 2012, inkluderat:

1. Ligue 1 skulle vara 3:a på UEFA:s ligaranking
2. Ligue 1 skulle få en CL-segrare
3. Två tredjedelar av landslagstruppen ska finnas i Ligue 1
4. Ingen klubb skulle redovisa ett negativt resultat i ekonomin

Och ytterligare sex stycken mål som skulle vara uppfyllda till 2012. Den enda som gick in var att Frankrike fick EM 2016, men det hade ju ganska lite med ligaförbundet att göra.

En extra känslig punkt med SC Bastia-grejen är att Thiriez vill spela matcher den 5:e maj varje år. SC Bastia har länge kampanjat för att fransk fotboll ska undvika det, för att hedra offren i Furiani-katastrofen 1992. LFP gav också Brandão en sex månader lång avstängning, och nu detta.

ANNONS

Nåja. SC Bastia lär överklaga och SC Bastia lär vinna överklagan, om inte fransk byråkrati är extra mycket fransk byråkrati.

Och oh, förutom SC Bastia så har Troyes’ uppflyttning blivit blockerad sedan de saknar pengar. Det ska lösas med en Corentin Jean-försäljning till AS Monaco, men idag är endast 18 av 20 Ligue 1-platser fyllda.

Ligue 1 is love, Ligue 1 is life.

***

Transfersommaren annars?

Bielsa sommaren 2014: “Jag gav tolv olika förslag och inget förverkligades. Jag frågade om Manquillo, Isla, Montoya, Coke, Ocampos, Rekik, Tello, Medel, Alderweireld, Stambouli… Och ingen kom”.

Bossen Labrune sommaren 2014, efter transferbråk: “Jag tillbringade två månader av mitt liv till att trakassera Karim Rekik”.

Sommaren 2015: Olympique de Marseille presenterar Lucas Ocampos (€7 miljoner) och Karim Rekik (~€5 miljoner) som nyförvärv.

ANNONS

@jonas_hansson

Publicerad 2015-06-30 21:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto