Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ligue 1-Silly Season-nörderi

Hansson blogg

Om Guingamp, Lille OSC, SM Caen, Nantes, OGC Nice

Spelare i kursivt är avslutade lån.

500080 LYON (+€0,7m)

In: Beauvue (Guingamp, m/a, €5m), Morel (OM, b)
Ut: Bahlouli (AS Monaco, m, €3,5m), Yattara (Standard Liège, a, €2,2m), Gourcuff (m), Dabo (b)

Akademispelarstatus: Lopes, Fekir, Tolisso, och Grenier har i sommar förlängt sina kontrakt. Umtiti skriver snart på till 2019, och Lacazette stannar om inte PSG betalar av halva den nya Lyonarenan. Aulas gör tre saker i sommar: behåller allt genom att övertyga spelarna om fortsatt klubbutveckling, trycka ned Olympique de Marseille, och förbättra tre-fyra ställen i truppen. Han hoppas kunna göra sak #2 och sak #3 samtidigt.

Annons

Aulas tror inte på Gud, han är totalt Darwin. Lyon ska hamna permanent över Olympique de Marseille i näringskedjan genom att förstöra för dem.

Lyon sommaren 2015: Har värvat Morel (OM). Ville värva Gignac (OM) och Mandanda (OM). Har värvat OM:s offensivfavorit Beauvue. Till de två platserna som ska fyllas – mittback och central mitt – jobbar Lyon på Nkoulou (OM) och Bielsas mittfältsfavorit Kanté (Caen).

1419948478_19

500099 (1) MONTPELLIER (-€1,7m)

In: Boudebouz (SC Bastia, m, €1,7m), Rémy (Dijon, b), Bensebaini (Lierse, b/m, lån), Roussillon (Sochaux, b, köpt i vintras)
Ut: Jebbour (SC Bastia, b), Aït-Fana (m/a), Tiéné (b), Barrios (Spartak Moskva, a)

Boudebouz för Mounier (England?) är en rakt-av-grej, och Barrios ersätts internt av att floppar, konstgräskontring-Bakar och bilmekaniker-Bérigaud, ska få speltidskontinuitet. Montpellier har kollat Delort, Le Bihan, och Maupay som anfallsspelare, men Delort är den enda de har gjort seriösa försök med.

Annons

Annars är det mest defensivutbyte. Tiéné byts ut mot den elva år yngre Roussillon på vänsterbacksplatsen. Mittbacksuppsättningen med Hilton (37 år), Congré (30), och El Kaoutari (25) har kompletterats med Bensebaini (20) och Rémy (24). Congré och El Kaoutari sitter på sista kontraktsåret. Om AS Monaco säljer Abdennour så vill de ta in El Kaoutari. Om Bordeaux hittar pengar vill de ha honom istället. Congrés existens är en plåga.

Olympique de Marseille budar på Sanson (och eventuellt Dabo), men det krävs mer pengar. Förutom Boudebouz, Frankrikes Quaresma, så tittar vi extra på Bensebaini, en produkt av Jean-Marc Guillous akademi i Algeriet. Courbis, tidigare tränare i Algeriet, jämför honom med både Laurent Blanc och Raphaël Varane. Snäll hets på grabben.

500015 RENNES (-€3,5m)

In: Sio (Basel, a, €2m), Sylla (Aston Villa, m, €1,5m), Mendes (Parma, b), Baal (RC Lens, b), Cavaré (RC Lens, b, köpt i vintras), Ngando (Auxerre, m), Hunou (Clermont, m), Saïd (Laval, a), Houtondji (Châteauroux, b)

Annons
Ut: Pajot (Saint-Étienne, m), Diallo (SC Bastia, m), Hosiner (Köln, a), Makoun (m)

Efter två års konstant trupputbyte à la Genoa så är fem nyförvärv i juli som en död transfersommar för Rennes. Sylla ska ta Pajots plats som köttstycke på mitten, och sedan har backlinjen fått fler nummer. Toivonen, Brüls, M’Bengue, Prcić, och några överflödsreserver är de som ska dumpas. Kanske Costil säljs till Olympique de Marseille, om de inte kan behålla Mandanda.

Bayern München hade en deal med Ntep, men Pep Guardiola ville inte ha. Rennes har försökt med Gourcuff, men det verkar inte gå utan då letas det anfallare istället. Majeed Waris (Trabzonspor) kan vara med i ett rent spelarutbyte med Toivonen. De nakna sprint-anarkisterna Waris, Ntep, och Sio i en offensivtrio är flera nivåers sexighetsuppgradering jämfört med Toivonen-lunk.

Annons

501913 LORIENT (-€0,2 – -€0,4m)

In: Paye (Dijon, b/m), Koné (Lillestrøm, m/a, semiklar, €0,2-0,4m), Traoré (AS Monaco, m/a), Reale (Arles, m), Mulumba (Auxerre, m)
Ut: Audard (slutar, mv), Pedrinho (Rio Ave, b), Coutadeur, Bruno (TG, a), Diallo (Rennes, m)

Rennes jobbar omsättning, socialistgrannen Lorient jobbat kontinuitet. Högerbacksplatsen är den enda med en konkret förändring: energin i Paye in, Gassama ska ut. Gassama som förra månaden fick två månaders villkorlig fängelsedom för att ha hotat en polis.

Lorient har inte fått buden på extremstjärnan Guerreiro som ska ha kommit, och Jordan Ayew har haft intresse (Lille, Dortmund, Premier League), men Lorient vill inte sälja. Däremot kan Jeannot säljas till Mainz, och förstavalet som ersättare då är Toko (Sochaux). Oklart vad som händer med Alain Traoré. Högstanivå och tillslag för Champions League-lag, men skadenivå som Gourcuff. Ett år kvar på kontraktet. Säljs?

Annons

Koné från Lillestrøm som oreda-alternativ ger Bakari Koné-vibbar. Om Ripoll är en tillräckligt stark tränare: ser vi inte en del skrällpotential i Lorient? Många intressanta kvalitéer i truppen.

Scoangers ANGERS

In: Sunu (TG, a), N’Doye (Créteil, m), Ketkeophomphone (Tours, m), Saïss (Le Havre, b/m), Andreau (GFC Ajaccio, b), Traoré (Brest, b), Mangani (Hellas Verona, m), Capelle (Clermont, m), Sissoko (Vendée, a), Serin (Romoratin, m)
Ut: Frikèche (AC Ajaccio, m), Guillon (Vendée, b), Boyer (Kortrijk, b), Clemence (Créteil, a), Blayac (Strasbourg, a), Ayari (Paris FC, a), Gomez, Pierre (Caen, b)

RIGHT?! Jag vet heller inte. Det där är mest en samling namn för mig. Sunu är ju ex-Arsenal, N’Doyes stora kropp hade Sisyfos-roll i Créteil, Ketkeophomphone får gå under namnet “Billy”, några stabilaplus försvarare från Ligue 2, Mangani är Ligue 1:s Chris Baird – det är inte en vettig Ligue 1-säsong om inte han är där för att balansera mellan dålig och osynlig. Jag vill bli både förbannad och glad över att han är där.

Annons

Kodjia, 15 mål i Ligue 2, är elefanten i rummet, och han lär säljas till Bristol City. För att höja offensivkvaliteten jobbar de på Bonnet (Le Havre) till kantposition och Doré till anfallsposition. Doré: klubblös, 195 centimeter, och gjorde 11 mål på 105 matcher senast han var i Angers.

Det kan bli många timmars fosterställning för Angersfans.

@jonas_hansson

Publicerad 2015-07-20 18:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto