Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

It’s not the despair, it’s the hope I can’t stand

Hansson blogg

Youtubeklippens framfart för knappt tio år sedan fick svåra konsekvenser för det kritiska tänkandet. Kunde man göra en eller två videostimulerande saker så var man en megatalang i GOAL-tidningar och forumsammanhang. Kerlon kom till folks medvetanden för att han kunde säldribbla. Han var innovativ, han kom på något som ingen annan hade tänkt och klarat av. Den var så effektiv att motståndarna bokstavligt talat fick sparka ned honom för att få stopp.

[youtubeplay id=”LYlqql38XkY” size=”large”]

Kerlon sägs dock ha haft fler egenskaper, framför allt i sitt tillslag. I sydamerikanska U17-mästerskapet 2005 gjorde han åtta mål på sju matcher, och blev vald till turneringens bästa spelare efter att förbundskaptenen hade krävt sina spelare att ge bollen till Kerlon så ofta som möjligt.

Manchester United ska ha bjudit £6 miljoner eller £18 miljoner – beroende på vilken källa du kollar – men Cruzeiro drog sig ur en affär. De var inte nöjda. Han själv pratade om att han ville till PSG, eftersom han skulle få en liknande karriär som Ronaldinho.

ANNONS

Han fixade senare Mino Raiola som agent, och då skulle han såklart till Inter (via en för icke-EU-spelarregelverkets tvingande halvår i Chievo) för ungefär £1 miljon. Knäskadorna hade börjat och därför var priset lågt.

Europa gick inte. På fyra års tid var han i Inter, Chievo, Ajax, Paraná, och Nacional-MG. Fyra år, nio stycken tävlingsmatcher. Hans knän höll inte för professionell fotboll, utan föll konstant isär, och han hann aldrig få upp sin fysiska nivå.

Efter ett par år i den japanska fjärdedivisionen med Fujieda MYFC – en klubb som ägs och styrs av onlineregistrerade personer – och Weymouth Wales från Barbados är Kerlon nu i USA för att göra stök. Han är 27 år och är i åldern för fotbollsspelares topp på karriären.

I Miami Dade FC som styrs av massa unga brassar.

I den amerikanska fjärdedivisionen. Två divisioner lägre än vad den ett år yngre Freddy Adu håller till. Kerlon sälar på.

ANNONS

[youtubeplay id=”CoRwTLz94Hg” size=”large”]

Typ: Kerlon var Ronaldinho 2.0, innan hans knän blev förstörda. Nu spelar han i den amerikanska fjärdedivisionen.

Källor: ESPN, Transfermarkt, The Times, Téléfoot

@jonas_hansson

Publicerad 2015-08-17 14:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto