Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Trumpkortet: köpa colombiansk fotbollsklubb

– De skickar hit människorna som har massa problem. De tar hit droger. De tar hit kriminalitet. De är våldtäktsmän.

Donald Trump – professionellt troll – på tal om Latinamerika. I amerikanska presidentkampanjen gillas han endast av talkshowskribenter och den delen av den amerikanska befolkningen som jag inte har något gemensamt med. Samtidigt har han blivit polare med Alessandro Proto, som ska vara personen som är huvudinspirationen till 50 Shades of Grey. En välfungerande duo för samhället.

Proto har kontakter i Colombia och hjälpte Trump att nyligen köpa ett hotellkomplex nere i Medellín. Med tanke på fotbollens ökande status i USA så vill Trump även fortsätta att investera i Colombia, nu i en fotbollsklubb. Förmodligen för att förbättra sin redan fina relation till landets stjärnor.

Trump hörde av sig till Medellín-baserade Atlético Nacional, Colombias största fotbollsklubb, med ett bud på $100 miljoner infogat i ett mail. Klubbens ägare kontrade med $150 miljoner, och Trump blev tjurig.

– Kanske tror dem att vi är korkade.

Donald-Trump-angry

Trump säger själv att arbetet att identifiera Atlético Nacional tog två månader, men att de nu kommer gå vidare till andra klubbar för att erbjuda dem lite amerikansk freedom. Antingen någon annan i Colombia, eller i ett annat land (snälla, snälla, snälla: Mexiko). Trump hade också stor kontroll över en liga i amerikansk fotboll på 80-talet, USFL, som på den tiden var en stark konkurrent till NFL, men sedan kom Trump in, tog några värdelösa beslut, och ligan försvann.

Att en person som Trump vill ta sig in i soccer är ännu ett bevis på att amerikanarna inte längre ser sporten som något för landets hippies som vill ge sin sjuåringar en hobbysport som inte handlar om att vinna. Soccer är cash och power även i USA.

Typ: Trump hatar personer från Latinamerika. Trump försöker köpa Colombias största fotbollsklubb. Trump nobbas. Trump blir ledsen. Trump letar ny klubb.

Källor: NY Post, Colprensa, Salon, El País

@jonas_hansson

Publicerad 2015-08-17 kl 14:25
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons