Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ut med journalistmisshandlaren, in med könsorgansblottaren

Hansson blogg

[vineplay id=”e6dwH9iixDE” size=”large”]

Miguel Herrera sparkades för tre veckor som förbundskapten för Mexiko. Han såg en kommentator på en flygplats, gick fram och utdelade slag, dottern gjorde samma sak med en annan journalist, och Herrera sa åt kommentatorn att de “skulle göra upp” utanför flygplatsen senare”, och att det här numera skulle hända varje gång de såg varandra.

Vilket inte var första gången han hotade samma kommentator, både med ranter (“Det finns bara en “son of a bitch” som attackerar mig, han han vet vem han är”) och på sociala medier.

“Jag är ingen (huligan), men jag hoppas att jag kan hitta dig. För att göra upp”

Och Herrera har tidigare visat att han inte bara är den sköna skrikmålfiraren, utan var lika illa när han körde Woody Harrelson-looken.

[youtubeplay id=”-I9vN1Z4ilM” size=”large”]

[youtubeplay id=”GPcSy_FRXSY” size=”large”]

Det var inte av betydelse att Herrera hade kontrakt till 2018, eller att Dos Santos-bröderna försvarade honom på Twitter. Herrera publicerade ett (grammatiskt fruktansvärt) avskedsbrev, där han bad om förlåtelse “även efter att ha fått all form av kritik, angrepp, och hån riktade mot mig och min familj” under sin tid som förbundskapten. “Jag ber om ursäkt, men ni var lika dumma”-ursäkten.

ANNONS

Herrera slog en journalist och han har haft ett svårt år som förbundskapten. Att sparka honom var givet. Nu gör Mexiko sitt sjuttonde förbundskaptensbyte sedan 1999. Marcelo Bielsa och Jorge Sampaoli sa nej. Ricardo La Volpe (2002-2006) sa ja till en comeback.

495a5fb77048d
Ricardo La Volpe 1979

Det sägs att Mexiko ville ha Bielsa för att hans profil handlar om att inte bry sig om annat än fotbollen, till skillnad från Herrera som bland annat var inblandade i kampanjer där han öppet pratade om vilket politiskt parti han gillade (ett grönt sådant).

Och de tar La Volpe. La Volpe, som innan VM 2006 avgick som förbundskapten tre gånger under samma radiointervju. Bara för att dyka upp morgonen efter, förneka allting, och kalla journalisterna för “galna”. Han bröt även ut med det här citatet mot en grupp journalister:

ANNONS

– Get out of my face! You know nothing. Don’t break my balls, you fucking idiots.

Han är konstant i trubbel. Förra året fick La Volpe sparken från Chivas för att, enligt den utsatte, ha gått till en fotvårdsspecialist anställd av klubben, slängt bort handduken, visat könsorganet, tagit till sig kvinnan, och sagt åt henne att ta på honom, och sedan bett henne att inte säga något. La Volpe förnekar allt.

Han blir förbundskapten. Eller ja. Han blir förbundskapten när (det pengatvättsanklagade) massmediaföretaget Televisas VD har godkänt det. Fotboll 2015.

Mexikansk fotboll är bara politik. La Volpes senaste klubb Jaguares ägs av samma personer som också betalade Miguel Herrera för att öppet stötta ett politiskt parti, trots att regelverket förbjuder en förbundskapten att göra det. Kommentatorn som Herrera slog var anställd av Azteca, som precis som Televisa har stor makt över förbundet.

ANNONS

Sven-Göran Eriksson, en av de sjutton förbundskaptenbytena sedan 1999, berättade i sin biografi om att Mexiko är det mest korrupta och sunkiga jobb han har haft, trots att han var förvånad över den höga kvaliteten på spelarna.

– Det var viktigt att göra sig allierad med människorna högt upp i fotbollsetablissemanget.

– Det var mer eller mindre klubbägarna som bestämde hur landslaget skulle skötas.

Eriksson fick bland annat träffa Chivas’ ägare Jorge Vergara, samma person som sparkade La Volpe förra året, för att förklara valet av spelarhotell och varför målvaktstränaren inte hade blivit sparkad.

– Det var nästan som att stå inför någon slags domstol. Varje fråga var mer korkad än den andra.

– Allt var absurt. Jag ville inte rapportera till flera olika människor som alla hade olika intressen. Jag gjorde det tydligt att jag bara ville rapportera till en person… Men det är inte så det funkar i Mexiko.

ANNONS

Typ: Miguel Herrera sparkades som förbundskapten för Mexiko efter att ha slagit en journalist. Ricardo La Volpe tar över, ett år efter att ha visat könsorganen för en kvinnligt klubbanställd. Och all fotboll är politik i Mexiko.

Källor: Guardian, Fox, ESPN, El Universal, Univision Noticias, La Afición, Medio Tiempo, El Daily Post, Remezcla

Publicerad 2015-08-17 14:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto