Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cristiano Ronaldo: ”Om du tror att jag är bra, vänta tills du ser Fábio Paím”

Hansson blogg

Ja, citatet är korrekt, och Cristiano Ronaldo fick medhåll från ungdomsledare i Sporting CP. Några av de ungdomsledarna använde till och med ännu starkare ord.

Fábio Paím är tre år yngre än Cristiano Ronaldo, men när de var i samma ungdomslag i Sporting CP kunde Paím ändå vinna titlar som turneringarnas bästa spelare.

Det som Cristiano Ronaldo inte har fått tillräckligt prioriterad beröm för är hans disciplin. Hur han har tagit varje timme av sitt liv åt att bli en bättre spelare, men har istället fått för många primadonna-anklagelser slängda mot sig.

Fábio Paím? Han trodde att hans karriär var klar. När han var 16 år tjänade han mer än de flesta chefer i Sporting CP, och körde olagligt runt i sin Audi, Hummer, eller Mercedes. Han fick Jorge Mendes som agent, och Frankrike ville värva den här talangen. Fábio Paím hade ingen koppling till Frankrike, men det franska fotbollsförbundet erbjöd Paím en stor lön och ett franskt pass.

Annons

Han tackade nej och fortsatte att hänga med sina kriminella vänner i Portugal. En gång ska han ha gjort ett rånförsök. En annan gång åkt fast för snatteri. Skolan var bara något som folk tvingade honom att vara inskriven i.

Samtidigt: en gång var han bänkad i en ungdomscupsfinal, då han hade misskött sig. Med tio minuter kvar och underläge 0-2 byttes han in. Matchen vanns av Sporting CP med 3-2. Fábio Paím hade gjort ett hattrick. Fábio Paím hade bland annat ett lån till Chelsea, men har samtidigt kommit upp i 16 olika seniorklubbar.

Tidigare i år var han i Mosta på Malta. Där platsade han inte.

Därför flyttade han till Nevėžis, som tillhörde andradivisionen i Litauen. Han var tvungen att lämna när det kom anklagelser om att han hade våldtagit en kvinna.

I juni i år bytte han därför återigen klubb. Den här gången till Union 05 Kayl-Tétange, som är i andradivisionen i Luxemburg.

Annons

Förra veckan kom nästa nyhet. Union 05 Kayl-Tétange hade brutit treårskontraktet med Fábio Paím eftersom klubben ansåg honom var för oprofessionell.

Fábio Paím är 27 år och har bara gjort drygt 50 ligamatcher i sin karriär. Ändå säger han att han vill börja att göra rätt för sig.

– Jag lyssnade inte på folk som ville hjälpa mig. Jag var så framgångsrik att jag inte brydde mig om råden jag fick av min mamma, min farbror, och min agent Jorge Mendes. Jag valde fel vägar och fel vänner. Idag vill jag bara hjälpa talanger att inte göra samma misstag som jag gjorde.

Typ: Alla övertygades om att Fábio Paím var en större talang än Cristiano Ronaldo. 27-åringen Paím fick förra veckan sparken från den luxemburgska andradivisionsklubben Union 05 Kayl-Tétange.

Källor: Record, Luis Alter, Footballdatabase, In Bed With Maradona, Mais Futbol, Desporto ao Minuto, Futbol Portugal

Annons

@jpnas_hansson

Publicerad 2015-10-05 13:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto