Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

We’ve only got two Songs

Hansson blogg

Visst hade Rigobert Song, kusin till Alex, en god klubblagskarriär. Liverpool, West Ham, Köln, Metz, RC Lens, Galatasaray, Trabzonspor. Vi kanske kan ge en liten hyllning åt Gérard Houllier för att ha dragit bort Song från bråket och mörkret i Salernitana. Delio Rossi tyckte att Song gjorde misstag som var oacceptabla för en spelare de hade betalat större summor för, så där fick han bara fyra matcher, men i Liverpool fick hans bräkande fysikstil en kultstatus.

Det är väl dock landslagskarriären som Song definieras utifrån. Fyra VM-slutspel inkluderat två utvisningar, och därför han har rekordet som både den yngst utvisade (1994, 17 år) och den enda som har blivit utvisad i två olika VM. Om Kamerun spelade ett VM-slutspel så skulle man se Rigobert ränna runt i backlinjen.

Eller ja. Det han verkligen är definierad för är ju Abel Xavier-stilen.

Efter karriären har Song har det blivit mer udda bakgrundshäng. Förra året var han tvungen att svara på ett rykte som sa att han hade dött, och i somras skulle han dela ut pengar till en folkmassa. Det han inte upptäckte var att någon kröp sig in i hans bil och stal en väska full med pengar och juveler.

Annons

Vid sidan av det har han varit lagledare aka Marcus Allbäck-rollen aka boka-bussar-snubben för Kamerun, innan han tidigare i år hoppade på ett jobb som kommentator hos Orange Sports.

Och utan tränarerfarenhet kommer han nu istället att göra förbundskaptensjobbet i Tchad sedan de sparkat fransmannen Emmanuel Trégoat. 175 på FIFA-rankinglistan, och deras två största stjärnor är anfallarna Ezechiel N’Douassel, nu i Tunisien, och Montpelliers Rodrigue Ninga, som i helgen gjorde sitt första Ligue 1-mål. Också en utmaning.

Guldstjärna till den som kan nämna en spelare från Tchad som har spelat i Allsvenskan.


@jonas_hansson

Publicerad 2015-10-26 15:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto