POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Världens sexigaste man misslyckas med att fixa MLS-klubb?

David Beckham, förra veckan vald till ”Sexiest man alive” av People Magazine, har i flera år blivit sammankopplad med sitt potentiella Miami-lag i MLS. När han skrev på för LA Galaxy 2007 så gjorde han det med en option på att han fick köpa en MLS-plats för $25 miljoner.

De senaste två åren har Miami Beckham United (namnet på bolaget, inte klubben) tryckt på att de ska in i MLS 2017 eller 2018. MLS har gett dem tillåtelse att få en plats, men det har varit en sak som har strulat: arenan.

Beckham har varit tydlig med att han vill ha en arena som ligger nära havet, men de sex olika alternativen som finns har inte passat. För sex veckor sedan pratade Beckham om att det förmodligen skulle presenteras en arenaplan inom sex veckor, men inget har skett.

Två veckor senare anställde han Tim Leiweke, som var en huvudperson till att Beckham skrev på för LA Galaxy. Förra veckan sa Lieweke att de kunde tänka sig att ”be the stupidest guys on the face of the earth” genom att kraftigt överbetala för mark. Han sa också att han var genuint orolig över vad som händer om det inte finns arenaplaner innan MLS har sitt nästa möte i december. Kan Beckhams MLS-option då försvinna?

Det har i två års tid varit en ”snart, snart, snart”-situation. Platserna de vill vara på är mark som de nuvarande privata ägarna inte vill sälja. En person äger en mark som totalt är värd $0,4 miljoner. Beckham erbjöd $1,4 miljoner. Ägaren kontrade med $15 miljoner.

Andra ägare säger att de helt enkelt inte har fått in några bud, utan att det endast har funnits diskussioner. Nu börjar det bli svårt att få en arena klar till 2018 samtidigt som flera politiker har börjat sätta sig emot, och Leiweke har pratat om att de kan ta en ny riktning i arenaplanerna.

Planerna som finns är att köpa mark, bygga arenan för $200 miljoner ur egen ficka, och samarbeta med skolsystemet så att de får en viss kontroll över arenan, vilket i så fall skulle innebära skattelättnader för klubben.

Problemet är ju dock att man har fastnat i steg 1. Fram tills det här är löst så kommer dock MLS inte att släppa in Beckham.

Typ: David Beckhams MLS-klubb i Miami är i fara då de ännu inte har hittat mark att bygga arenan på.

Källor: Inside World Football, People, RT, MLS Soccer, Sky Sports, Miami Herald

@jonas_hansson

Publicerad 2015-11-25 kl 16:42
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto