Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Asoro petas i avgörande - Inte tillräckligt hängiven

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe nämner att Metz tränare Laszlo Bölöni valt att plocka bort två spelare från lagets nedflyttningsplayoff för att de inte visat sig tillräckligt hängivna, som tidningen uttrycker det. En av dem är ex-djurgårdaren Joel Asoro (den andre är Benjamin Tetteh). Sportchefen Pierre Dréossi har i dagarna tryckt på att ”vi behöver ett lag av krigare”. Metz möter Saint-Étienne i ett dubbelmöte om en plats i Ligue 1, med start på torsdag. Asoro, som spelat 20 matcher den här säsongen och svarat för två plus ett, har kontrakt till 2027. Större rubriker får Nices jakt på tränare där Franck Haise i Lens nu tycks gått om Bruno Genesio som mål. Enligt Foot Mercato är Haise också positiv till en flytt till sydkusten. Vidare undrar L’Equipe om PSG:s stundande värvning av Matvey Safonov inte bara är en nummer 2 till Gianluigi Donnarumma, utan också en utmanare till italienaren. Ryska Championat avslöjade i mitten av förra veckan målvaktens flytt, som bekräftades av franska medier under söndagen.

Annons

Foot Mercato slår fast att Xavi Simons till slut kommer att lånas ut även den kommande säsongen. 21-åringen vill inte återvända till PSG den här sommaren. Däremot lär inte RB Leipzig bli adressen igen. Katalanska medier har de senaste veckorna varit övertygade om Barcelona som en trolig adress.

 

ENGLAND

.england

Daily Mail leverade på söndagskvällen morgonens snackis: Pep Guardiola kommer att lämna Manchester City när kontraktet går ut efter nästa säsong. Klubben hade velat förlänga. Gårdagskvällens andra stora snackis var Southampton som är tillbaka i Premier League efter seger i playoffinalen (1-0 mot Leeds) och kunde lyfta den alltid lika obegripliga pokalen.

The Independent hävdar att två favoriter nu utkristalliserats i Chelseas jakt på ny tränare: Enzo Maresca och Roberto De Zerbi. Transferspecialisten Fabrizio Romano uppger på morgonen att kontakterna med Maresca varit positiva och Maresca är intresserad. Thomas Frank har fallit efter rejält och Kieran McKenna anses spännande men för osäkert kort. Även  Fabrizio Romano och The Athletics David Ornstein uppgav i natt att McKenna är ute ur bilden.

Annons

Daily Telegraph drar stort på att Manchester United varit i kontakt med representanter till Mauricio Pochettino och Thomas Frank. Samtidigt vänder The Times på ämnet och drar på att Erik ten Hag åkt på semester utan att ännu veta sitt öde. Den här veckan ska klubbeldningen gå igenom säsongen, först därefter tas beslut om Ten Hag, hävdar tidningens källor. Ten Hag undgick i alla fall landsmannen Louis van Gaals öde, som fick sparken från United samma dag som han vann FA-cupen.

The Sun skriver att Frank Lampard finns med på Burnleys lista över möjliga ersättare till Vincent Kompany. Det gör även tidigare Nottinghamtränaren Steve Cooper. Nyligen gjorde Burnley Express en lista på tolv namn där även tidigare Hammarby-tränaren Martí Cifuentes ingick. Samtidigt uppger Sky Sports att Championshipkollegan Norwich är på väg att installera Johannes Hoff Thorup från FC Nordsjælland som ny tränare.

Annons

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport går i rött och rosa. Rött för Leclercs och Ferraris seger i Monaco. Rosa för tröjan tidningen satt på Pogacar efter seger i Giro d’Italia. Men på sitt sätt går tidningen också i grönt, vitt och rött. Gazzetta dello Sport påpekar att Italien fortfarande kan få med nio lag i Europaspelet kommande säsong. Fem är klara för Champions League ( Inter, Milan, Juventus, Atalanta, Bologna). Om Fiorentina vinner Conference League-finalen kommer även Torino med kommande säsong. Fiorentina, Roma och Lazio spelar i så fall Europa League. Vad det gäller Milan skriver GdS att förhandlingar med Mike Maignans agenter intensifierats. Ett nytt kontrakt är på gång. Målvakten har tidigare ryktats aktuell för en flytt. Och så gör tidningen artikel på Zlatan Ibrahimovic och hans inlägg på Instagram. På en bild sitter han på Milans bänk. Den enda texten är ”4-3-3”. Ett sedvanligt kryptiskt Zlatan-meddelande, konstaterar GdS. Av många tolkas det som en vink om tränare, om Paulo Fonseca. Portugisen använder antingen 4-2-3-1 eller 4-3-3, och han är storfavorit att ta över efter Stefano Pioli. Till fansens missnöje.

Annons

Corriere dello Sport gör störst rubrik på Antonio Conte som kommer allt närmare tränarposten i Napoli. I dag eller i morgon väntar nya möten. Samtidigt är Gian Piero Gasperini borta ur bilden. Han blir Atalanta trogen trots Napolis flörtande. ”Napoli kommer att göra sitt val. Jag känner mig bunden till Atalanta och kommer fortsätta att göra det”, säger Gasperini. Stort utrymme får även Sven-Göran Eriksson. Det blev en känslosam tillställning när han hyllades av Laziofansen (1-1 mot Sassuolo). ”Laziofolket älskar dig och står vid din sida”, stod det på en stor banderoll, ”Kämpa Sven, en örn flyger även i motvind”, stod det på en annan. Och den forne scudettotränaren fick också ett tifo och smattrande applåder, och publiken skanderade ”Sven-Goran Eriksson, sha-la-la-la-la”. Inför matchens sa ”Svennis” i La Repubblica, ”Jag förblir svensk men det finns en latinsk del av min själ efter alla år i södra Europa”.

Annons

Il Secolo XIX uppger att Spezia i veckan kommer att ha kontakt med Atalanta om Emil Holm. Atalanta väntas vilja förhandla ned utköpsoptionen på 8,5 miljoner euro. Hälften av övergångssumman stannar inte i Spezia utan fortsätter till SønderyjskE enligt en vidareförsäljningsklausul.

 

SPANIEN

.spanien

AS slår på förstasidan fast att elvan mot Real Betis också är det lag Real Madrid kommer att ställa upp med på Wembley i Champions League-finalen mot Dortmund. Det innebär: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy – Camavinga, Valverde, Kroos – Bellingham – Vinicius, Rodrygo. Inför Getafes match i går sa klubbpresident Ángel Torres att det är säkert att Mason Greenwood blir kvar till ”92 procent”. Men sedan tog engelsmannen farväl av klubben i sociala medier. Mycket talar för att Man United vill sälja honom. Getafe har i så fall rätt till 20 procent av försäljningssumman. United uppges vilja ha 40-50 milj euro.

Annons

Sport och Mundo Deportivo vinkar av Xavi på förstasidorna. Han fick i alla fall avsluta med seger (2-1 mot Sevilla). Men det är med viss bitterhet han lämnar. ”Allting jag har gjort i två och ett halvt år har orsakat jordbävningar. De har varit ute efter mig och jag har inte kunnat jobba i lugn och ro”, säger Xavi. Framtiden är oklar. Om det blir ett sabbatsår, som han sagt, eller om han fortsätter som tränare eller i annan roll. Cadena SER påpekar att Milan och Manchester United var intresserad av Xavi när han i januari sa att han skulle lämna Barça. Sevillas tränare Quique Sánchez Flores, som även han slutar, sa om sin kollega, ”Barcelona har ett stort problem och det är inte Xavi, det är Real Madrid”. Hansi Flick tar över efter Xavi och väntas till Barcelona för kontraktsskrivande under tisdagen. Sport berättar vidare att Joshua Kimmich säger nej till ett erbjudande från Barcelona. Mittfältaren tycker inte ersättningen är tillräcklig. I Bayern München har han haft 19,5 miljoner euro i årslön, en summa Barça inte kan match.

Annons

La Voz de Galicia tycker Williot Swedberg var en av Celta Vigos bästa spelare i går kväll (2-2 mot Valencia). Det tycker även andra spanska tidningar. 20-åringen är en av få spelare som når 6/10. Omdömet: ”En riktig kämpe, han gav inte upp en enda boll och fick med sig en straff”.

 

TYSKLAND

Bild konstaterar att kompensationen till Burnley för Vincent Kompany till slut blev 10,5 miljoner euro. Sedan räknar tidningen på vad klubben betalat för tre tränare på tre år i kompensation, lön och avgångsvederlag. det handlar om Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel, Kompany och totalsumman är 62,5 milj euro, motsvarande drygt 720 milj kr. ”Det är mer än de flesta Bundesligaklubbar betalat för alla sina tränare genom tiderna”, lägger tidningen till. Bild bekräftar också söndagens uppgift att Leverkusen gjort klart med Aleix Garcia. I går samlades det tyska landslaget inför stundande EM på hemmaplan. Leroy Sané kom i en golfbil (se klipp här).

Annons

SportBuzzer uppger att Bayern München nästan gjort klart med stortalangen Assan Ouédraogo från Schalke. Allt som fattas är spelarens underskrift. 18-åringen kommer därefter att lånas tillbaka till Schalke en säsong. Övergångssumman kan nå 15 miljoner euro inklusive alla bonusar.

 

ÖVRIGT

ovrigt

Ekstra Bladet (Danmark) gör om FC Midtjylland till ”FC Midt-rakel”. De norpade ligatiteln (3-3 mot Silkeborg) sedan Bröndby oväntat kraschat (3-2 till AGF). Kristoffer Olsson var på plats och fick vara med i firandet på innerplan (se klipp här). Det gav eko runt om i världen – och starka känslor på hemmaplan. ”Det betyder mer att se ’Kris’ komma i en bil än att vi står här med bucklan”, säger FCM-kaptenen Henrik Dalsgaard. Odense är redan klart för nedflyttning. ”Det är en katastrof”, medgav fotbollsdirektören Björn Wesström i helgen. På morgonen kom besked om att han tvingas lämna.

Annons
Publicerad 2024-05-27 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto