Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mr "Free Transfer" levererar - ger andrum för storklubben

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Det hade gått cirka sex månader sedan Eric Maxim Choupo-Moting senast fick chansen från start i en ligamatch för Bayern München. Förra helgen fick den 33-årige anfallaren chansen igen. Detta var blott hans 10:e ligastart i Bayern sedan hans ankomst i oktober 2020, men det är inget som har bekymrat honom. När Choupo-Moting kom på fri transfer från PSG till Bayern München 2020 visste han att han skulle vara backup till Robert Lewandowski. Dessförinnan hade han redan agerat reserv i ett stjärntätt PSG bakom bland annat Cavani, Neymar och Mbappé.

MR FREE TRANSFER

Den Hamburg-födde kameruanska anfallaren har varit med om ett och annat i sin karriär. En sak som är iögonfallande är att han alltid har kommit på free transfer till sina nya klubbar:

Annons

Den mest spektakulära flytten är förmodligen den från Stoke City till PSG. Den som låg bakom denna flytt var framförallt tränaren Thomas Tuchel. Under ingen annan tränare har Choupo-Moting spelat så ofta som under Tuchel – 81 matcher i Mainz 05 och därefter 51 matcher i PSG.

BRA ALTERNATIV

Bayern München har haft ett par turbulenta veckor under vilka det framförallt har saknats skärpa. Kvalitén och potentialen finns i truppen, men däremot har viljan varit svajig. Detta har lett till poängtapp i ligaspelet och frågetecken kring styrkan i det nuvarande ”POST Lewandowski-Bayern”. Jag står i ringhörnan som ser möjligheter nu när Lewy är borta. Laget är betydligt flexiblare och mer svårläst. Med det sagt kan jag inte förneka vilken enorm spelare Lewandowski är. Däremot tror jag att den nuvarande truppen i Bayern kommer kunna nå en höjd som de tidigare inte har gjort. Detta fick vi se tendenser av i början av säsongen. Men för att uppnå den höjden måste alla dra sitt strå till stacken, och här kommer Choupo-Moting in i bilden. Han är inte någon topp fem anfallare i världen eller ens topp tjugo, men han är en klassisk ”rollspelare” som kan hjälpa laget i stort. Med hans prestigelöshet skapar han med sin storlek möjligheter på planen, dels för sig själv, men framförallt sina medspelare. Detta har vi fått se i de senaste två tävlingsmatcherna som han har fått chansen i:

Annons

Sammanlagt har det blivit tre mål och två assist – dessutom blev han utnämnd till matchens lirare i cupmatchen mot Augsburg:

Tysk media bjuder redan på lite roliga smeknamn gällande Choupo-Moting, eller vad säger ni om ”ChoupoDowski”. Siffrorna talar ju sitt tydliga språk 😉

Annons

Skämt åsido. Choupo-Moting är som sagt en duktig lirare, men ingen given startspelare för Bayern München. Däremot ger han tränaren Nagelsmann ett användbart alternativ när saker och ting låser sig, vilket behövs, speciellt när spelschemat är så tajt som det är. Tydligen ska Choupo-Moting själv ha gått till Julian Nagelsmann flera gånger den senaste tiden och sagt att han är redo att starta. Ett agerande som Nagelsmann uppskattar. Med facit i hand har Choupo-Moting verkligen tagit chansen och visat att han är ett fullgott alternativ när det behövs. Kan Choupo-Moting vara DEN perfekta backupen för en storklubb? Han vet sin plats i hierarkin, klagar inte på speltiden, sprider glädje i spelartruppen och visar framfötterna när han får chansen. Det är sällan en spelare som Choupo får strålkastarljuset på sig, men det är verkligen välförtjänt i detta fall.  

Annons
Publicerad 2022-10-22 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto