Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stjärnan som fick aldrig glänsa fullt ut

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Ännu ett mästerskap runt hörnet och ännu en gång står Marco Reus på skadelistan. Dortmunds stjärna har varit en otursfågel under hela sin karriär. Under klubblagskarriären har han sammanlagt varit borta från spel i 1262 dagar och missat 150 matcher (siffrorna är tagna från Transfermarkt). Vidare har Reus enbart spelat 48 landskamper för Tyskland och varit i matchtruppen i 55. Från den dag då han togs ut till A-landslaget (den 10 augusti 2011) har han sammanlagt missat 64 (!) landskamper på grund av skador.

I den sista träningsmatchen inför VM 2014 spelade Tyskland mot Armenien. Matchen slutade med en 6-1 seger för Tyskland. Den stora snackisen då var att Reus slet av sig ledbandet och därmed missade sitt första VM-slutspel. Detta var som bekant ett VM-slutspel som Tyskland vann.

Annons

Precis innan EM 2016 drabbades han av en inflammation och kunde därför inte heller medverka i det mästerskapet.

Ironiskt nog var Reus frisk till VM-slutspelet 2018 – det sämsta mästerskapet som Tyskland någonsin har genomfört. En bedrövlig insats, där dock Reus var en av få ljusglimtar.

Reus tackade nej till det EM som flyttades från 2020 till då han precis hade kommit tillbaka från skador och därför ville vila kroppen.

I år hade magikern från Dortmund hoppats på att avsluta sin landslagskarriär med att få spela i VM-slutspelet, men detta kommer inte bli av. Hade han fått förbli skadefri under sin karriär är jag säker på att vi hade nämnt Reus bland DE bästa spelarna i världen.

Publicerad 2022-11-12 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto