Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mané togs emot som en superstjärna - men lämnar genom bakdörren

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

Sadio Mané och Bayern Münchens tid tillsammans blev inte som någon av parterna hade hoppats på. Den före detta Liverpool-spelaren anlände förra sommaren som en superstjärna till München.

Hela Fotbollstyskland pratade om värvningen och euforin hos FCB-fansen var enorm. Rent spelmässigt började det också lovande – fem mål under de första fem tävlingsmatcherna.

Sedan kom skadan som var starten på slutet för Mané i Bayern. Efter smällen visade Mané aldrig sin bästa sida igen. Han var som en blek skugga av sig själv efter detta – men det ska nämnas att Bayern under denna period var väldigt dysfunktionellt med tanke på allt som skedde vid sidan om planen. Vid tidpunkten kunde ingen i FCB leva upp till sin normala nivå. Utöver detta hjälpte det heller inte att Mané bråkade med lagkamraten Leroy Sané.

Annons

Med tanke på förväntningarna, lönen (högst lön i FCB och hela Bundesliga) och vad vi slutligen fick se på planen går det inte annat än att säga att Mané är Bayern Münchens största floppvärvning i modern tid. Självfallet var det också yttre faktorer som påverkade hans tid i klubben, men man kan inte frångå det som han slutligen presterade på planen. Han ville ju som bekant stanna kvar och bevisa sig själv, men klubben ville avsluta kapitlet så snabbt som möjligt. Ett avsked som var motsatsen till ankomsten:

Annons

Denna flytt kan vara den sista ekonomiska pusselbiten för Bayern innan de värvar Harry Kane. Utöver transfersumman som Bayern München får för Sadio Mané (cirka 40 miljoner euro) får klubben också mer ekonomiskt utrymme då hans lönepost på cirka 24 miljoner euro försvinner. Enligt uppgifter till Sky kommer Bayern erbjuda Kane ett kontrakt på fem år och en lön på cirka 24 miljoner euro.

Publicerad 2023-08-01 22:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto