Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

48 år gammalt rekord på väg att slås

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Igår nickade Robert Lewandowski in Bayern Münchens 90:e ligamål för säsongen. Med fyra omgångar kvar har klubben nu chansen att slå det 48 år långa målrekordet i Bundesliga som FCB själva står för – 101 ligamål säsongen 71/72.

Annons

MÅLPRODUKTIONEN

Det är ingen hemlighet att Robert Lewandowski är en nyckelfigur i Bayern Münchens målproduktion. Med sina 30 gjorda ligamål på 28 spelade ligamatcher tangerar han just nu sitt personbästa från säsongen 16/17. Lewy nosar dessutom på ligarekordet som Gerd Müller har sedan säsongen 71/72 – 40 gjorda ligamål.

En annan spelare som har varit framträdande i Bayern München denna säsong har varit Thomas Müller. Den 30-åriga tysken har gjort 20 assist i Bundesliga och har därmed slagit ligarekord i antal gjorda assist.Jag har tidigare nämnt (som många andra också) att Emil Forsberg håller assistrekordet i Bundesliga på 22 gjorda (säsongen 16/17), men efter att jag har tagit kontakt med Bundesliga så har jag fått reda på att de ”räknar” assist på ett annat sätt. Bundesliga räknar inte med en assist om spelaren har fixat en straff som leder fram till ett mål eller om bollen nuddar en försvarare innan den når fram till målskytten. Därför står det på vissa sidor att Emil Forsberg har gjort 22 assist (tex. Transfermarkt) och inte 19 som på Bundesligas officiella hemsida.

Annons

AVSTÄNGDA

Det återstår att se om Bayern München lyckas slå ligarekordet på 101 ligamål. Nästa vecka måste de dock klara sig utan sin anfallsduo Lewandowski och Müller då båda två drog på sig sitt femte gula kort för säsongen och är därmed avstängda i matchen mot Gladbach nästa lördag. Jag hoppas att anfallstalangen Joshua Zirkzee får chansen från start då istället – en spelare som sitter på en enorm potential!

Annons
Publicerad 2020-06-07 17:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto