Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Drömmen om en ny EM-titel på Wembley

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Det är nu 25 år sedan Oliver Bierhoff hoppade in i EM-finalen 1996 och sköt titeln till Tyskland på ett fullsatt Wembley.

Detta var senaste gången Tyskland lyfte EM-pokalen. Sedan dess har vi fått följande EM-resultat:

 • 2000: EXIT efter gruppspelet
 • 2004: EXIT efter gruppspelet
 • 2008: Finalförlust mot Spanien
 • 2012: Semifinalförlust mot Italien
 • 2016: Semifinalförlust mot Frankrike
Annons

Nu har Tyskland möjligheten att sluta cirkeln och lyfta EM-pokalen på Wembley igen den 11 juli 2021.

BESLUTET

Efter VM-fiaskot 2018 har det bara gått nerför för Tysklands del. Jogi Löw har experimenterat för fullt utan något positivt resultat. När Tyskland inkasserade den historiska och pinsamma 6–0 förlusten mot Spanien kände jag att Löw hade nått ett nytt lågvattenmärke. Drömmen om en fin EM-saga var vid det läget långt borta, MEN sen kom beskedet. Jogi Löw tackar för sig efter sommarens EM-slutspel, trots att hans kontrakt sträcker sig till 2022.

Annons

Detta besked tror jag är just det Tyskland behöver. Laget har de senaste åren fastnat i någon form av ond cirkel. Löw har med detta beslut ”befriat” sig själv och kan strunta i framtiden. Han kan fokusera på nuet helt och hållet och därmed ta ut det bästa laget på planen. Jag hoppas på att vi får se liknande resultat som när Franz ”der Kaiser” Beckenbauer meddelade inför VM 1990 att han skulle sluta som förbundskapten efter mästerskapet. Då blev det guld.

COMEBACKEN

Annons

JÄDRAR vad glad jag är att Thomas Müller och Mats Hummels är tillbaka i laget. Nu i efterhand är det kanske just det bästa som kunde ha hänt Tyskland. Sedan de kickades från landslaget har de kunnat fokusera på klubblagen (Bayern München och Dortmund) och gjort det väldigt bra, speciellt Thomas Müller. Under hans senaste säsonger har han levererat följande siffror:

 • Säsongen 19/20
  14 mål
  26 assist
  50 matcher

 • Säsongen 20/21* (en match återstår denna säsong*)
  15 mål
  24 assist
  45 matcher

Förutom poängproduktionen tillför Müller också en enorm vinnarmentalitet. Han är en spelare som ständigt sätter sina medspelare i bra lägen och pushar dem till nya höjder. Han är en ledare av rang, en klassisk tysk (fantastisk) dåre!

Som ni märker osar det positivitet från mig gentemot Die Mannschaft. Det är dags att börja leverera på planen igen och visa varför Tyskland faktiskt är det framgångsrikaste EM-laget genom tiderna (3 guld och 3 silver). De senaste årens missöde ska omvandlas till energi och motivation. Jag har inte varit särskilt snäll mot Löw sedan 2018 och det med all rätt, MEN nu hoppas jag att han kan avsluta på topp. Sammanlagt har det blivit 15 år som förbundskapten och skulle Tyskland ta sig hela vägen till EM-finalen skulle det bli Jogi Löws 200:e (!) match som tysk förbundskapten. Det vore ett perfekt avslut att kröna den milstolpen med ett nytt guld!

Annons
Publicerad 2021-05-19 12:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto