Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Scheiße" - historiskt nederlag

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Igår kväll inkasserade Dortmund sin största förlust någonsin i Champions League-sammanhang, 4-0 borta mot Ajax. Det som sticker ut är HUR BVB förlorade. Det fanns inte någon som helst passion eller vilja. Det påminde mig om hur Jogi Löws Tyskland såg ut när de förlorade mot Spanien med 6-0 2019. En klubb som har den ambitionsnivån och kvalitén i laget ska inte uppträda på det här sättet. Det är helt enkelt oacceptabelt. Spelarna bör skämmas när de ser sig själva i spegeln efter gårdagens uppträdande, speciellt ledarfigurer såsom Marco Reus och Mats Hummels. De måste kliva fram och leda laget i sådana här matcher, inte visa upp det hjälplösa kroppsspråket som de gjorde istället. Jag tycker att tränaren Marco Rose sammanfattade känslan efter matchen väldigt bra:

Annons

Under presskonferensen påtalade Marco Rose också det förfärliga kroppsspråket:

”När det stod 2-0 hade vi kroppsspråket som om det redan stod 4-0 och vi var utslagna från matchen. När du ligger under med 2-0 är du aldrig nöjd, men en Joshua Kimmich packar inte ihop då, han bli sur istället. Det är skillnaden – i München är det eld under luckan då. Frågan är; Hur tar man sig an en sådan situation? Hur reagerar man?” 

Marco Rose

Annons

Jag tvivlar inte på den kvalité som finns i BVB-lägret, men det är frustrerande att se en sådan klubb ständigt hamna i samma negativa hjulspår. År efter år har vi fått se ett sprakande Dortmund som bjuder på stor underhållning. Men dessa extrema toppar går tyvärr hand i hand med väldigt djupa dalar. Jag hoppas att Rose lyckas att skrämma bort Dortmund-spöket så att den lägstanivån höjs drastiskt. 

Annons

Slutligen vill jag lyfta på hatten för en väldigt välförtjänt seger för Erik ten Hags Ajax. Hemmalaget bjöd på en underhållande fotboll. Det var en fröjd att skåda. Hemmapubliken gjorde också sitt för att rama in matchen:

Publicerad 2021-10-20 12:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto