Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidig utvärdering: Säsongens flopp- och toppvärvningar

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Vi har precis påbörjat den 12:e omgången av BL-säsongen 21/22. Det betyder att mer än en tredjedel av säsongen är färdigspelad. Därför tänkte jag göra en liten ”temperaturcheck” och plocka ut sommarens topp- och floppvärvningar i Bundesliga. Det är svårt att jämföra spelare rakt av på grund av flera faktorer såsom vilken klubb de går till, vad prislappen ligger på och vilken position de spelar på. Jag har försökt se från samtliga vinklar här nedan, vi får se om ni håller med mig eller inte.

TOPP 3 NYFÖRVÄRV

På plats tre hittar vi Gregor Kobel. Dortmunds nya schweiziska målvakt har gjort det bra trots att klubben har haft en skakig start på säsongen. Jag är säker på att den 1,96 meter långa Kobel kommer vara en världsmålvakt inom en snar framtid. Att Dortmund endast behövde betala 15 miljoner euro för honom är också ett plus i kanten.

Annons

På plats två hittar vi Wolfsburgs nya anfallare Lukas Nmecha. Han var utlånad till Wolfsburg säsongen 19/20, men det var först denna sommar som Wolfsburg köpte loss den 22-årige tyska landslagsspelaren för åtta miljoner euro från Manchester City. Nmecha har verkligen tagit för sig och har under nya tränaren Florian Kohfeldt gjort tre mål på tre matcher. Hans fina insatser har inte gått obemärkt förbi. Nmecha har fått debutera i det tyska landslaget under Hansi Flick.

På plats ett hittar vi Taiwo Awoniyi. Förra säsongen var han enbart på lån i Union Berlin, men i somras öppnade Union plånboken ordentligt och betalade 6,5 miljoner euro till Liverpool för den 24-årige anfallaren. Detta är ett rekordbelopp för huvudstadsklubben, men det var definitivt väl spenderade pengar. Awoniyi har gjort 12 mål och två assist i de inledande 19 tävlingsmatcherna denna säsong.

Annons

TOPP 3 FLOPPVÄRVNINGAR

På plats tre hittar vi RB Leipzigs före detta kapten Marcel Sabitzer. Den österrikiska landslagsmannen har inte fått en kanonstart i München. Ingen förväntade sig att han skulle ta någon startplats i Bayern München med tanke på konkurrensen, men det fanns en förväntan att han skulle visa mer på planen när han väl fick chansen. Säsongen är fortfarande lång och jag tvivlar inte på hans spetskvalité, men han behöver steppa upp för att fylla FCB-kostymen.  

Annons

På plats två hittar vi André Silva. Den portugisiska anfallaren hade stora förväntningar på sig när han gick från Eintracht Frankfurt till RB Leipzig i somras. Förra säsongen gjorde Silva 28 ligamål för Eintracht. Denna säsong har han gjort två mål på 11 ligamatcher, och sammanlagt tre mål på 17 tävlingsmatcher. Jag är fullt medveten om RB Leipzigs svajiga säsongsstart och att Jesse Marschs spelstil kanske inte passar portugisen perfekt, men med tanke på förhoppningarna som RB Leipzig (och många fler) hade så tycker jag att André Silva förtjänar ett underbetyg.

På plats ett hittar vi Donyell Malen. Förra säsongen gjorde den offensiva pjäsen 27 mål och tio assist på 45 tävlingsmatcher för PSV. Denna säsong har nederländaren gjort ett mål och två assist på 17 tävlingsmatcher. Det har inte blivit många spelminuter för hans del då han inte har imponerat på vare sig träningar eller under matcher. Ett stort minus är dessutom att Malen kostade cirka 30 miljoner euro och är den tredje dyraste spelaren i klubbens historia.

Annons

Jag skulle kunna sträcka mig så långt som att säga att han är på väg att bli Dortmunds sämsta nyförvärv i modern tid om man ser till prislapp vs. prestation. Jag kanske inte ska vara alltför hård med tanke på att detta är hans allra första säsong i BVB, men fortsätter han på den inslagna vägen lär han ta detta pris med råge.

Publicerad 2021-11-20 09:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto