Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Slutet på historisk era - Lewandowski lämnar genom bakdörren

Keven Baders Blogg

Twitter @Keven_Bader

Den polska målkungen, Robert Lewandowski, har slutligen fått igenom sin flytt till Barcelona. Ett övergångsförlopp som har varit känslosamt för många Bayern München-fans. Spelaren som har slagit nästintill alla målrekord de senaste åren har brutit med klubben på ett mindre ärofyllt sätt. Då vi inte vet exakt vad som har hänt bakom kulisserna mellan Lewandowski och Bayern München kan vi bara spekulera. Det som i alla fall har varit tydligt utifrån den lokala rapporteringen är att Lewy inte har varit nöjd med att Bayern har dragit ut på tiden med att påbörja kontraktsförlängningen med honom och istället fokuserat på andra spelare. Denna pusselbit lär bara vara en av många bidragande faktorer till att det blev som det blev. Oavsett vad är det tråkigt att det har slutat på detta sätt, speciellt med tanke på vilken historik Lewy ock Bayern München har skrivit ihop:

Annons

  • 375 tävlingsmatcher
  • 344 mål
  • 72 assist
  • 8 ligatitlar
  • 1 Champions League-titel
  • 1 Klubblags VM-titel
  • 3 tyska cupen-titlar
  • 7 andra titlar

Hade ”skilsmässan” mellan Bayern München och Lewandowski gjorts snyggare hade vi nog sett en farvälparad i München. Istället lämnar Lewy Bayern genom bakdörren.

I och med denna flytt slutar en era och en annan tar vid. Det går inte att ersätta Lewandowski rakt av med tanke på dagens spelarmarknad – istället måste Bayern München och tränaren Julian Nagelsmann tänka om. Med nyförvärven Sadio Mané, Ryan Gravenberch och Noussair Mazraoui har FCB redan krattat fint och det väntas dessutom ansluta flera nyförvärv i München:

Annons


I och med den nuvarande truppen har Nagelsmann ett väldigt flexibelt manskap. Vi lär få se ett mer rörligt och svårläst Bayern kommande säsong med spelare som Serge Gnabry, Sadio Mané, Leroy Sané, Kingsley Coman, Jamal Musiala och Thomas Müller i det offensiva ledet. Den stora frågan är om konkurrenterna Dortmund eller RB Leipzig kan hota och bryta Bayern Münchens ligasvit. Personligen är jag oerhört spänd på en ny BL-säsong.

Publicerad 2022-07-17 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto