Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En ny framtida engelsk landslagsstjärna har presenterat sig

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Under de senaste åren är det främst engelska talanger som har slagit igenom i Dortmund. Jadon Sancho tog steget från Manchester Citys ungdomsverksamhet till BVB sommaren 2017. I Dortmunds A-lag blev det sammanlagt 136 tävlingsmatcher, 50 mål och 64 assist innan han sommaren 2021 flyttade tillbaka till England och anslöt Manchester United.

Sommaren 2020 värvade Dortmund den då 17-årige mittfältaren Jude Bellingham från Birmingham. En spelare som de flesta toppklubbarna ville signa, men Bellingham valde BVB. Under sin tid i laget har Bellingham vuxit enormt och tagit för sig mer och mer. Nu är han Dortmunds tredje kapten med blotta 19 år i passet. Det är bara en tidsfråga innan Bellingham tar nästa steg i karriären och det mesta tyder på en återkomst till England nästa sommar.

Annons

Nu verkar det som att nästa tonårskille från England att slå igenom i Dortmund är Jamie Bynoe-Gittens. Precis som Sancho är Bynoe-Gittens född i London och har tagit steget från Manchester Citys ungdomsakademi till Dortmund. Gittens kom samma år som Bellingham (2020) till BVB, men den ett år yngre Gittens har fram till denna sommar främst varit en del av BVB’s U19-lag. Under fjolårssäsongen fick Gittens debutera i A-laget och han är nu en given del av nygamle tränare Edin Terzic BVB.

Annons

Förra veckan kunde Gittens fira dubbelt. Veckan började med hans 18-årsdag och i slutet på veckan gjorde han sitt första mål för BVB när laget vände och vann mot Freiburg.

Efter matchen beskrev tränaren Terzic Bynoe-Gittens som en ”Gamechanger”. Innan inhoppet sa Terzic till Gittens att han kan göra avtryck och ändra matchbilden, vilket engelsmannen också gjorde med sitt kvitteringsmål. Denna fina säsongsstart har nu resulterat i att BVB har förlängt kontraktet med tonårsjuvelen till 2025.

Annons

Lovande säsongsstart för Dortmunds tonåringar. I premiärmatchen mot Bayer Leverkusen blev det en 1:0 seger efter mål av kaptenen Marco Reus och assist av anfallsjuvelen Moukoko (18). Samme Moukoko stod för två assist och ett mål mot Freiburg när BVB vände och vann.

Det återstår att se om Jamie Bynoe-Gittens fortsätter att följa Sanchos och Bellinghams fotspår. De två sistnämnde har under sin BVB-tid också slagit sig in i Englands A-lag. Gittens har fram tills idag representerat Englands U15, U16, U18 och U19. Tidigare detta år vann han U19-EM med England.

Publicerad 2022-08-15 11:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto