Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Topp fem värvningar - kan storklubben hitta balansen nu

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

I torsdags stängde transferfönstret i Tyskland och jag tänkte därför lista de fem bästa värvningarna. När man tar ut sådana listor kan man utgå från flera olika kriterier. De tre kriterier som jag främst har tänkt på är följande tre ”P”:

  • Pris
  • Påverkan
  • Potential

Ni får jättegärna kommentera i detta blogginlägg här nedan eller skriva till mig via e-mail eller på Twitter om ni håller med eller tycker annat.

PLATS 5 – JULIAN WEIGL (från Benfica till Borussia Mönchengladbach, lån med köpoption)

Sista dagen på transferfönstret lyckades Gladbach värva en landslagsaktuell mittfältare vid namn Julian Weigl. Fin värvning av BMG, speciellt med tanke på den ekonomiska dealen (lån + köpklausul 15 miljoner euro) men även rent sportsligt. Weigl känner ju sedan tidigare Bundesliga och han har en hunger att visa framfötterna då han vill bli uttagen i Hansi Flicks tyska VM-trupp. Dessutom passar hans spelartyp väldigt bra i nya tränaren Daniel Farkes system. Farke vill som bekant rulla boll och ha kontroll, med Weigl får Farke en skicklig spelfördelare i mittfältet.

Annons

PLATS 4 – MATTHIAS GINTER (från Mönchengladbach till Freiburg på fri transfer)

Ett kärt återseende för Freiburg att värva hem sin före detta spelare Matthias Ginter. En övergång som chockade de flesta då en utlandsflytt kändes mest aktuell, men så blev det inte. Istället valde Ginter att återvända hem och det när han på pappret har ”sina bästa år” kvar i karriären (född 1994). Med sin rutin och ledaregenskaper tillför Ginter enormt mycket och har redan blivit en nyckelspelare för tränaren Christian Streich. Att Ginter även kom som Bosman understryker återigen vilken klassvärvning det är för Freiburg.

PLATS 3 – SALIH ÖZCAN (från FC Köln till Dortmund, 5 miljoner euro)

Dortmund har sedan Jürgen Klopps glansdagar varit ett riktigt ovisst lag. Ena vecka vinner man stort och andra veckan ser BVB-spelarna ut som om de aldrig har spelat fotboll tidigare. En av pusselbitarna som har fattats har varit en stark ankare i mittfältet. De senaste åren har Thomas Delaney och Axel Witsel gjort ett någorlunda bra jobb. Med Salih Özcan tror jag att man har hittat rätt person för jobbet. Han är en hårt jobbande mittfältare som backar upp sina lagkamrater så att de kan göra vad de är bäst på. Jag ser fram emot att följa Özcans resa i BVB.

Annons

PLATS 2 – TIMO WERNER (från Chelsea till RB Leipzig, 20 miljoner euro + bonus)

För två år sedan ”förlorade” RB Leipzig sin bästa målskytt genom tiderna för cirka 50 miljoner euro till Chelsea. Nu har RBL lyckats ta tillbaka Timo Werner för ett fint pris. De flesta är nog medvetna om Werners mindre lyckade målsejour i Chelsea, men sätter man Werner i rätt system så kommer det lossna ordentligt. Det har vi sett tidigare. Ett fint tillskott till RBL som redan har många vassa offensiva pjäser i Nkunku, Olmo och Forsberg. Lägger man till Werners fart och arbetsvilja in i detta kommer vi få se på en hel del mål.

Annons

PLATS 1 – SADIO MANÉ (från Liverpool till Bayern München, 32 miljoner euro + bonus)

Bayern München har fått en världsstjärna i Sadio Mané för en relativt billig peng om jämför med den nuvarande transfermarknaden. Dessutom är han en sådan typ av spelare som passar perfekt in i Julian Nagelsmanns system. Med Manés spetsegenskaper, rutin och närvaro kan Bayern München starta en ny era post Lewandowski. Jag har sagt det tidigare i andra sammanhang och säger det här också – säsongens upplaga av FC Bayern München är en av de starkaste jag har sett i modern tid. Detta kan bli en ny trippelsäsong för Rekordmeister.

Annons
Publicerad 2022-09-03 08:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto