Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spanien bekräftar: Stjärna corona-positiv - en vecka till premiären mot Sverige

EM 2021 (herr)

Sverige ställs mot Spanien i EM-premiären. 
Nu bekräftar det spanska landslaget att stjärnspelaren Sergio Busquets har testat positivt för covid-19. 

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Spaniens möte med Portugal i spelaren ovan.

Sverige ställs mot Spanien den 14 juni i EM-premiären. Under söndagen meddelade det spanska landslaget att man har åkt på ett rejält bakslag inför premiärmatchen - Barcelona-stjärnan och lagkaptenen Sergio Busquets har testat positivt för covid-19. Landslaget meddelar vidare att övriga spelares tester, i den senaste testomgången, var negativa. 

Landslagets medicinska team har nu vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att följa Uefas corona-protokoll, som tillkommit med anledning av pandemin. Busquets har isolerats från övriga i landslaget. De som har varit nära Busquets kommer också att isoleras. 

ANNONS

Spanien har sitt EM-genrep planerat till på tisdag mot Litauen i Leganés. Då kommer inte A-landslaget till spel med anledning av detta, utan i stället U21-landslaget under ledning av U21-förbundskaptenen Luis De la Fuente. 

Uefa har tidigare meddelat att landslag som drabbas av "allvarliga skador eller sjukdomar" före sin första match i turneringen får göra obegränsat antal ändringar i truppen. Spelare som testar positivt för covid-19 eller bedöms ha varit i närkontakt med en coronasmittad person tillhör kategorin spelare med "allvarlig sjukdom" och kan alltså bytas ut.

Publicerad 2021-06-06 kl 22:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto