Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spanska oron - smittan kan ha spridit sig

EM 2021 (herr)

Spanien ställs den 14 juni mot Sverige i EM-premiären.
Nu uppger AS att det finns en oro kring att coronaviruset har spridit sig i spelartruppen efter Sergio Busquets positiva test under söndagen. 

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Spaniens möte med Portugal i spelaren ovan.

Spaniens landslag inleder den 14 juni EM-gruppspelet mot Sverige i Sevilla. Under söndagen meddelade landslaget att stjärnspelaren och lagkaptenen Sergio Busquets, till vardags i Barcelona, har testat positivt för covid-19. Enligt landslaget är Busquets den ende spelaren som har testat positivt och därmed är han nu isolerad från övriga i landslaget. 

En följd av att Busquets testat positivt är att landslaget inte kommer att spela sitt planerade genrep mot Litauen på tisdag. I stället kommer Spaniens U21-landslag att spela träningsmatchen. Enligt den spanska tidningen AS kommer även Portugals landslag att sättas i karantän, som en följd av Busquets positiva test. Portugal träningsspelade i fredags mot Spanien (0-0) och flera spelare var i närkontakt med Busquets. 

ANNONS

Nu rapporterar den spanska tidningen AS att det även finns en oro i det spanska landslaget kring att viruset har spridit sig i spelartruppen. Totalt 51 personer i den spanska truppen och staben kommer framöver att testas för viruset igen. 

Enligt AS har det spanska fotbollsförbundet, vid två tillfällen, bett spanska myndigheter om att spelarna ska få vaccineras inför EM, men utan att få gehör. Enligt tidningen är landslaget väldigt upprörda på hälsominister Carolina Darias. Framförallt med tanke på att alla OS-deltagare kommer vaccineras.

Den spanska tidningen Marca spekulerar i att Real Sociedads mittfältare Martín Zubimendi, 22, kan bli den spelare som ersätter Busquets i Spaniens EM-trupp om förbundskaptenen Luis Enrique väljer att göra ett byte i truppen. 

Spanien har nämligen, precis som alla landslag, rätt att göra obegränsat antal ändringar i truppen före landslagets första match i EM om spelare drabbas av "allvarliga skador eller sjukdomar". Spelare som testar positivt för covid-19 eller bedöms ha varit i närkontakt med en coronasmittad person tillhör kategorin spelare med "allvarlig sjukdom" och kan bytas ut.

ANNONS

Enligt Marca måste dock Enrique senast meddela bytet 48 timmar före mötet med Sverige den 14 juni. Det innebär att ett beslut måste tas senast klockan 21.00 den 12 juni. 

Publicerad 2021-06-07 kl 08:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto